En vase med tynne plaststrimler vet han ikke hva har vært brukt til. Hans første tanke var å ta det med seg, men det var frosset fast i tang og is. Strimlene løste seg opp da han dro i det. Her må det en traktor til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I stedet tok han bilder som han la ut på Facebook og sendte til Gjengangeren, med en oppfordring til å skrive om plasten han observerte på en 300 meter lang strandstripe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil bli dratt ut i sjøen igjen

– Hvis det ikke blir hentet, vil sjøen ta med seg ut igjen, hvor det til sjuende og sist havner i maten vår. Vi vet jo at klimautslipp er vår tids store utfordring, men den usynlige forurensingen, er også en global trussel, sier Simonsen.

Når han tidligere har deltatt i strandryddeaksjoner, har han tenkt at nordmenn er så flinke til å kildesortere, at det egentlig ikke er et stort problem her, men etter søndagsturen har han kommet på andre tanker.

LES OGSÅ: På med arbeidshanskene – snart skal «hele» Horten plukke søppel

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kan ikke vente til strandryddedagen

Plast er helt klart et globalt problem.

– Jeg kjenner at jeg blir skikkelig lei meg når jeg ser det, for jeg antar at det ligger like mye plast på de andre strender. Det har jeg ikke undersøkt. Saken er at plasten ikke blir liggende til strandryddedagen til våren. Det beste hadde vært om kommunen kunne sende ut en traktor og hente det, før sjøen trekker det ut igjen, sier Simonsen.

LES OGSÅ: Strandrydding i mai

(Artikkelen fortsetter under bildet)