Gå til sidens hovedinnhold

Terje slo søppelalarm – da sto hjelperne i kø på 1-2-3

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Terje Simonsen etterlyste noen som kunne hente plastsøppel fra stranda i Åsgårdstrand, fikk han øyeblikkelig napp.

Terje Simonsen tok i helgen noen bilder av plastsøppel som var skylt i land på stranden denne vinteren. Det var ikke småtterier. Tauer. Fiskegarn. Isoporkasser. Blåser. Det meste stammet fra fiskebåter. Bildene sendte han til Gjengangeren, med et håp om at noen med traktor kunne hente plastdyngene - før det drev ut i sjøen igjen.

Hentet med traktor

Responsen kom momentant. Horten kommune var først på stranden med traktor med skuff. Det gikk helt fint, melder park- og idrettsjef Sven-Erik Petersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han melder videre at de er klar over at det driver i land en del søppel og plast også på strender i Horten.

«Vi prøver å rydde så godt vi klarer, men det er også viktig med hjelp fra innbyggerne - enten ved at de fjerner søppelet, flytter plast/søppel lenger opp på land så det ikke havner i sjøen igjen, eller at de melder ifra til oss via kommunens nettsider.»

Terje Simonsen vender tommelen opp for kommunen - og til andre som har meldt seg som frivillig ryddemannskap.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Hauger av plast har strandet

Oslo Friluftsråd tar saken

Fra Oslo Friluftsråd har Terje fått vite at det er fiskeriene som er synderen her.

– De tok kontakt, og fortalte at de oransje strimlene til ubestemmelig formål, er noe som heter Dolly rope. De representerer et stort forsøplingsproblem i Europa. Friluftsrådet tilbød seg å ta saken, men da hadde jo Horten kommune allerede vært der.

Barnehage ville komme

Fra Tønsberg kom en henvendelse fra Råelåsen barnehage. De største barna i har hatt prosjekt om havplast og forsøpling i et halvt år nå. De tilbød seg å rydde stranda. Om de ikke ville klare å bære de største plastdyngene, hadde de i hvert fall et brennende engasjement.

Kommentarer til denne saken