Gå til sidens hovedinnhold

Forunderlig og trist at SV truer med å støtte Høyre

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er flott at SV vil fjerne barnetrygden fra beregningsgrunnlaget for sosialhjelp. Det vil vi i Ap også, selv om enkelte i SV forsøker å skape et helt annet inntrykk. Ap har sikret vedtak om at denne saken skal opp i år. Saken er viktig og vil etter all sannsynlighet bedre levekårene for de barnefamiliene som har aller minst i Horten. Dette må vi imidlertid være helt trygge på. Derfor er det alltid fornuftig med god saksutredning der ulike sider og konsekvenser belyses. Bare slik kan vi være mest mulig sikre på at tiltakene nytter og treffer de disse er ment for.

Alt dette vet SV svært godt. Derfor er det forunderlig og trist at SV truer med at de vil støtte Høyres ordførerkandidat etter valget, dersom Ap ikke vil ta barnetrygden ut av beregningen av sosialhjelp. Trist fordi dette i så tilfelle vil kunne plassere SV som støtteparti for Høyre, KrF og FrP. Som vi alle vet vil høyrepartiene åpne for boligbygging i marka, privatisering og konkurranseutsetting av sykehjem med stor fare for Aleris-tilstander, flere private barnehager, at kommunale midler forsvinner rett i lommene på grådige velferdsprofitører, etablering av kommunalt eiendomsselskap fremfor vanlig kommunal drift, nedbremsing av prosessen med bytte til mer miljøvennlige biler med biogass og at andre del av kulturkvartalet kanskje ikke blir noe av.

Ønsker virkelig SV dette? Ønsker de virkelig å støtte Høyre, FrP og KrF, og alt disse partiene står for? Vi kan ikke risikere at Horten blir et kaldere, mindre inkluderende samfunn med økte forskjeller der samhold, solidaritet, klima- og miljøsatsing settes vesentlig tilbake. Jeg tror ikke mitt gamle parti SV egentlig ønsker noe av dette. Men det kan bli konsekvensen dersom de står ved truslene sine.

SV bør huske at gjennomføringskraften deres går gjennom Ap. Det er viktigere enn på lenge at partiene på venstresiden står sammen og ikke kjekler seg imellom. Utfordringene fra høyresiden vokser stadig. Ingen av oss har råd til krangel og trusler. Det vil kun gagne høyresiden, ramme folk flest og skape en kaldere kommune. Vi skal ta stemmer fra Høyre, FrP og KrF i Horten, ikke hverandre.

Dersom vi skal demme opp mot urettferdighet, forskjellssamfunnet, klima- og miljøødeleggelser, privatisering, fattigdom, fremmedhat, fremmedgjøring og rasisme, må hele venstresiden stå samlet, i samarbeid og i solidaritet.

Jan Focas, Ap

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.