Forsvaret fløy ulovlig over naturreservat på grunn av utdaterte kart: – Flere av redene som lå der er det ingenting igjen av

Artikkelen er over 1 år gammel

NRK Vestfold meldte Tirsdag at et av Forsvarets helikopter fløy så lavt over Borrevannet i Vestfold at de trolig har ødelagt mange reir og skremt vekk utryddingstruede fugler i hekkesesongen.

DEL

– Flere av redene som lå der er det ingenting igjen av. Det har nå blåst av gårde, sier Bjørnar Olsen som bor like ved Borrevannet Naturreservat.

Flere av fugleartene ved naturreservatet ved Borrevannet er sårbare og står på rødlista over arter som er utrydningstruet, og i ferd med å dø ut i Norge.

Olsen sier til NRK at han mener denne episoden er meget alvorlig, og har kontaktet både Fylkesmannen i Vestfold og Telemark og Statens naturoppsyn.

LES OGSÅ: Brudd på arbeidsmiljøloven – klør til de blør på Sentrum skole: – En utfordring er at vi ikke helt vet årsaken til plagene

Skulle ikke flydd i det området

Stian Roen i Luftforsvaret bekrefter overfor NRK at det var et av Forsvarets helikoptre som fløy lavt over Borrevannet tirsdag ettermiddag.

– Vi har mottatt en klage som vi nå behandler, sier han.

Roen beklager episoden, og sier at helikopteret har vært i et område det ikke skulle flydd i.

– Dette skyldes at crewet ikke var klar over det. Kartene er nå oppdatert fra i dag og vi vil ikke fly i det området mer.

LES OGSÅ: Mellom 20 og 30 strømkunder i Horten blånekter å få ny måler – konsekvensen kan bli at strømmen kuttes

Artikkeltags