Gå til sidens hovedinnhold

Har du gjort denne mobiltabben? Det kan bety 0,- i forsikring

Artikkelen er over 4 år gammel

Har du mistet mobiltelefonen mens du har sittet i skiheisen? Det er et tap du ikke kan regne med å få igjen på forsikringa.

(Tønsbergs Blad)

– Om du sitter og fomler med telefonen i skiheisen, og den glipper og forsvinner bort i snøen, blir ikke dette dekket av forsikringen. Hverken av reiseforsikringen eller innboforsikringen din.

- Jeg skjønner godt at folk bruker tiden i skiheisen til å sjekke meldinger og anrop, men votter, hansker og eventuelt kalde fingre og mobiltelefon er ingen god kombinasjon, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Hver vinter blir Tryg Forsikring oppringt av uheldige alpinister som har mistet telefonen i skiheisen og i alpinbakken. En reiseforsikring og innboforsikring dekker mye, men ikke at du mister ting, eller glemmer dem. Saken er imidlertid en annen om andre ødelegger eller stikker av med tingene dine.

– Dersom du blir frastjålet telefonen i skianlegget, eller andre er skyld i at den blir ødelagt, har du en sterkere sak. Da kan en god reiseforsikring hjelpe deg. I tillegg kan en innboforsikring med ekstradekning hjelpe deg om du blir utsatt for en kasko-hendelse. Enkelt forklart kan en slik hendelse være at du krasjer med personer, fysiske ting i skibakken, eller roter deg bort i et uventet hopp der mobil og eventuelt andre verdisaker blir borte i hendelsen, skriver Steen i en pressemelding.

Pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring kan også fortelle at det ofte er fristende å «prøve å lure seg til fordeler» når man melder inn mobiler som er forsvunnet. Det lønner seg sjelden, forteller han.

– Å lyve på forsikringen er veldig alvorlig. Hvis vi tar folk i svindel, risikerer de å ikke få tilbake penger i det hele tatt, bli droppet som kunde og bli anmeldt. Vi har gode rutiner med å avsløre historier som ikke er sanne. Så, dagens lekse er: Vent med å sjekke sms-er, og ta telefonsamtaler når du er kommet ut av skiheisen. Lukk glidelåsen på jakken hvor du oppbevarer telefonen, sier Steen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.