Gå til sidens hovedinnhold

Skal du hit i sommer? Da bør du passe deg

Artikkelen er over 4 år gammel

Mens du har det moro i denne parken, kan bilen din bli robbet.

(Østlands-Posten)

Norske feriebiler fulle av med nettbrett, mobiler og andre duppeditter ligger tynt an i området rundt Liseberg i Gøteborg, viser ny statistikk.

– Hvert år får vi telefoner fra et par hundre nordmenn som har fått ferien sin ødelagt etter biltyverier i Gøteborg. De første tilfellene har allrede tikket inn hos oss, sier leder for Tryg Forsikring i Norge, Espen Opedal.

Biltyver tiltrekkes av store turistattraksjoner som den populære familieparken i Sverigers nest største by. Her framstår ofte de store parkeringsplassene som fristende godtedisker for biltyvene.

Ofte ligger nettbrett og annen dyr elektronikk åpenlyst framme i bilsetene. I prinsippet har du ikke krav på erstatning for fullt synlige verdigjenstander som blir stjålet under et bilinnbrudd.

– I mange tilfeller stoler vi på at kundene skjuler pc-er og nettbrett så godt de kan, sier Opedal.

Gøteborg topper altså den triste statistikken over byer i Skandinavia hvor det er størst sjanse for å bli utsatt for bilinbrudd. Denne plasseringen har byen hatt et par år nå.

Til tross for at antall biltyverier har gått gradvis nedover, så er det hver sommer mange som opplever knuste bilruter og at ferien spoleres på en parkeringsplass i Gøteborg.

– Og det er ofte norske biler det går ut over, forteller Espen Opedal.

Gøteborg er utsatt på grunn av den store turiststrømmen til byen og til Liseberg. Dermed tiltrekkes også kriminelle gjenger.

– De vet at norske turister ofte lar dyr elektronikk og verdisaker ligge i bilen, mens de koser seg på Liseberg hele dagen, sier Opedal. (ANB)

Gode råd

  • Bruk litt tid på å sjekke inn bagasjen på hotellet først, om du har mulighet.
  • Ikke la verdisaker, klokker o.l. ligge åpenlyst framme i bilen. Da står du først på listen når biltyven skal velge en bilrute å knuse.
  • Har du mulighet til å legge bagasjen i et bagasjerom som ikke har åpent innsyn, så gjør det.
  • I Gøteborg er det gode muligheter for å oppbevare verdisaker på Liseberg. Det er verdt å betale de ekstra kronene for en slik sikker oppbevaring.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.