Avtalen klar i oktober

INDRE HAVNEBY: Foreløpig bare på tegnebrettet.

INDRE HAVNEBY: Foreløpig bare på tegnebrettet.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En privat investor med solid økonomi skal utvikle indre havneby.

DEL

– Vi er nå i sluttforhandlinger med en privat investor som har vilje og økonomi til å utvikle Indre havneby. Kommunen ønsker framdrift. Vi er nå i reelle forhandler, og vi nærmer oss en avslutning, sier kommunalsjef
 

– Jeg kan ikke gå ut med navnet på investoren ennå. Men til møtet i kommunestyret 27. oktober skal vi ha klar en intensjonsavtale, og da blir navnet på investoren offentlig. Jeg føler at vi nå har kommet et viktig skritt videre, sier Kjellsen.

Investoren blir en viktig brikke i selskapet Indre havneby. Horten kommune sitter på 36 prosent av arealene. I alt er Indre havneby på kartet satt sammen av arealer tilhørende 19 grunneiere som må samarbeide.

– De 19 grunneierne må forholde seg til reguleringsplanen for Indre havneby. Den legger føringer for hvordan vi skal utvikle området. Gjennom selskapet Indre havneby skal vi bygge opp nødvendig infrastruktur som vann og avløp, veier og grøntområder. Så er det fortsatt opp til hver enkelt grunneier om eiendommen skal utbygges eller ikke, sier Geir Kjellsen.


– Indre havneby med sine mellom 600 og 700 tiltenkte nye boliger er viktig for byen. Horten er en perle som vi nå skal utvikle. På eiendommen der Horten ressurs holder til i dag, skal vi bygge ny barnehage. Det betyr at vi legger ned den på Karljohansvern samt at avtalen med Ørn om leie av Ørnhuset utgår i 2018.

Tar vi med at fylkeskommunen skal bygge en ny videregående skole i dette området om få år, så er det ingen tvil om at Indre havneby blir kjempespennende, sier Geir Kjellsen.

Artikkeltags