Gå til sidens hovedinnhold

– Flyktninger eller asylsøkere?

Artikkelen er over 1 år gammel

Norge har vedtatt å ta imot maksimum 3.000 flyktninger i året.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er den mest sårbare gruppen og de har et avklart behov for hjelp. Så har vi asylsøkere som tilhører en annen gruppe mennesker. De kommer gjerne fra fattige land som ønsker å prøve lykken et annet sted, for eksempel i Europa. De har ofte reist gjennom flere trygge land for å komme dit de ønsker. De er desidert ikke de fattigste der de kommer fra og mange har brukt store ressurser på kriminelle transporter for å komme dit de ønsker. Disse har et uavklart behov for beskyttelse og må gjennom asylsystemet. Mange av disse oppfyller ikke behov for beskyttelse og må returneres.

Moria-leiren på Lesvos består av asylsøkere og ikke flyktninger som MDG, SV og Ap fra Horten fremstiller dem som, i hver sine innlegg i Gjengangeren. Jeg regner med at våre folkevalgte politikere øyner å vite forskjell på disse to gruppene og at det å kalle dem for flyktninger er å omskrive virkeligheten for å vinne gehør blant befolkningen.

Massemedia har nå søkelys på Moria-leiren med alle TV-bildene derfra og det er lett å bli revet med, men flyktningene er der hvor TV-kamera ikke er til stede, eller at det er for risikabelt å være der. De har desidert et avklart beskyttelsesbehov. Som sagt, vi har et makstak på 3.000 flyktninger. Skal da asylsøkerne fra Moria-leiren tas hit til forrang for en del flyktninger, eller hvordan tenker dere dette skal bli?

Uansett, så koster det å bosette asylsøkere i kommunen. Hva da med de 26 som i dag ikke har permanent bolig og de 18 andre som ikke har noen sted å bo i det hele tatt? Har dere tenkt på dem? Dere er våre folkevalgte og deres første oppgave er å ivareta deres egen befolkning. Så får alt det andre komme senere når vår rådmann får skviset ned kommunebudsjettet 81 millioner kroner så det går i balanse.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.