Gå til sidens hovedinnhold

Flott høstkonsert med Granly-musikerne

Granly skolekorps har avholdt sin tradisjonelle høstkonsert til stor glede for publikum.

INNSENDT

Konserten måtte, på grunn av Covid-19 restriksjoner, flyttes til aulaen på Holtan ungdomsskole da amfiet på Granly skole var for lite med tanke på musikanter og publikum.

Konserten besto i et flott og variert program under kyndig ledelse av våre to faste dirigenter Siri Kvaleid og Irene Lewis, som til daglig er musikere i Marinemusikken. Først ut var vårt aspirantkorps som består av 19 rykende ferske og svært spente 3. klassinger. Disse begynte i korpset nå i høst og har bare spilt på sine instrumenter i 4-5 uker. Likevel klarte de å spille tre musikkstykker sammen med «band-komp» fra høyttaleranlegget. Det var moro å se hvor stolte de var da de var ferdige med sin musikalske debut for de drøyt 100 tilhørerne.

(Teksten fortsetter etter bildet)

Så var det juniorkorpset sin tur. Det består av de som begynner på sitt 2. og 3. spilleår i korpset og det er gøy å høre hva de har lært seg på så kort tid. Ikke bare skal de lære seg å spille på sitt eget instrument, men de må også spille sammen med andre slik at det blir flerstemt. De spilte to stykker som var satt sammen av noen kjente barnesanger og etter fremførelsen ble det god stemning i salen da publikum måtte gjette på hvilke sanger som var satt sammen.

Neste post på programmet var Hovedkorpset. De består av 30 musikanter i alderen 9-16 år. Det er imponerende å høre hva de klarer å få til sammen og de viste også at korpset kan spille de fleste musikkstiler. De startet sin avdeling med å spille musikken fra filmen «The Avengers». Spennende og dramatisk musikk som ikke sto noe tilbake for versjonen man vanligvis hører med symfoniorkester.

Før korpset skulle fortsette med resten av sitt program kom det to litt annerledes innslag. En messingkvartett bestående av fire tenåringsjenter fra korpset skal delta på Ungdommens musikkmesterskap i Larvik neste måned og spilte deler av sitt repertoar på denne konserten. Nicholas Røedvang Brudvik som til vanlig spiller slagverk i korpset fremførte en låt fra rockebandet Metallica på el-gitar og sang. Det ble et knalltøft innslag som ledet oss tilbake til korpset som deretter fortsatte med en annen Metallica-sang. Denne gangen i et arrangement for korps. Deretter fikk publikum høre den nydelige sangen «Tomorrow» fra filmen om Annie, et større stykke for korps kalt «Duncannon Overture» og tilslutt discomusikk og «Dancing Queen» av ABBA.

Det er fantastisk å følge utviklingen disse barna og ungdommene har. Vi har fokus på god musikkopplæring, musikkglede og et godt sosialt miljø og har nå 53 musikanter i korpset! Granly skolekorps er i vinden som aldri før og om tre år feirer vi 100-årsjubileum.

Les også

Snorrett framover i 200 år!

Les også

Jubilerer med musikalsk halloweenfeiring: – Det er en frisk satsing vi har

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.