(nettavisen.no) Både Hovedredningssentralen (HRS) og politiet har fått flere meldinger om et sterkt lysglimt på himmelen over Sør-Norge lørdag kveld.

Politiet har mottatt telefon om kraftig lysstråle på himmelen som vekslet i flere farger - dette ble sett fra området Vigmostad. Politiet har vært i kontakt med Meteorologisk institutt som antar at det kan være snakk om en meteoritt, skriver Agder-politiet på Twitter.

Har du video av lysglimtet? Ta kontakt med Nettavisen på tipsmail: 02060@nettavisen.no.

Politiet hørte først om lysglimtet klokken 19.20.

Redningsleder Owe Frøland ved HRS utdyper overfor Nettavisen meldingene de har fått fra fartøy på sjøen:

– Vi har fått flere meldinger. Det var et fartøy oppe ved Hustadvika (ved Molde i Møre og Romsdal, red.anm.) som så et kraftig grønt lys over himmelen. Det dalte ned over sjøen i en 45 graders vinkel, sier Frøland til Nettavisen klokken 19.38.

– I tillegg var det et fartøy nede ved Sognesjøen som så noe nord for seg. Nattehimmelen ble lyst opp kraftig. De så noe som forsvant ut av synet, sier Frøland.

– Vi mistenker at det er en meteoritt. Det var en meteorsverm som heter Leonidene som hadde sitt høydepunkt for to kvelder siden. Det kan være restene av den som har kommet inn i atmosfæren og som har lyst opp, avslutter Frøland overfor Nettavisen.

En av Bergensavisens lesere, Eirik Lossius, fanget lysglimtet på film.

– Jeg så at det lyste blått og grønt, med en lang stripe etter. Det var veldig tøft å se på, sier Lossius til avisen.

To kvinner som så fenomenet fra Åsane i Bergen er svært begeistret på telefonen til BA.

– Det er det sykeste vi har sett i hele vårt liv. Wow. Det gikk kjempefort, og var en lang, hvit turkis stripe. Helt i enden var det et enormt oransje felt. Det så ut som den brant og hele himmelen lyste opp, sier de til avisen.