Vil forby torskefiske i Oslofjorden

FO: På grunn av et historisk lavt bestandsnivå av torsk vil Fiskeridirektoratet innføre forbud mot fiske av torsk i hele Oslofjorden og gyteområder i Skagerrak.

FO: På grunn av et historisk lavt bestandsnivå av torsk vil Fiskeridirektoratet innføre forbud mot fiske av torsk i hele Oslofjorden og gyteområder i Skagerrak. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fiskeridirektoratet foreslår at det blir innført et forbud mot å fiske torsk fra Telemark til svenskegrensen, noe som betyr at hele Oslofjorden får et forbud.

DEL

(Tønsbergs Blad) Forslaget er en oppfølgning etter at direktoratet tidligere i år sendte ut et høringsforslag.

Årsaken er at det må settes inn tiltak fordi tilstanden for kyst- og fjordtorsken i Sør-Norge over tid blitt dårligere og bestandene nå er på et historisk lavmål.

I tillegg til å foreslå et forbud for Oslofjorden opprettholder direktoratet forslaget om å innføre forbud mot å fiske torsk også i gytefelt på Skagerrak-kysten i perioden 1. januar til og med 30. april.

Les også: Fire hunder ble forgiftet sist helg. Nå advarer dyrlegen mot livsfarlig kakao

I praksis betyr dette et generelt forbud mot fiske av torsk, men direktoratet vil tilpasse forbudet slik at et begrenset yrkesfiske av torsk i Oslofjorden kan fortsette.

Vernetiltakene for å beskytte fjord- og kysttorsk vil ha størst konsekvenser for fritidsfiskere i og med at det vil bli forbudt å fiske torsk med alle typer redskap fra fylkesgrensen mellom Vestfold og Telemark til grensen mot Sverige.

Les også: Gressklippere kalles tilbake på grunn av brannfare

Artikkeltags