Finansiering av idretten

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Idretten betyr enormt mye for lokalsamfunnene våre. Hver eneste ettermiddag, kveld og helg er veldig mange barn, ungdom, voksne og frivillige i aktivitet på idrettsanleggene rundt om i kommunen. De siste årene har det også vært satset mye på idretten i kommunen; nye anlegg er bygd, andre anlegg er renoverte og kommunen har sluttet å kreve leie for bruk av anlegg når barn og ungdom trener.

En av de viktigste finansieringskildene til idrettsanlegg er spillemidlene. Årets tildeling har blant annet gitt midler til den nye idrettshallen i Lystlunden, til renovering av gulvet i tre idrettshaller, rehabilitering av taket på huset til roklubben, bygging av bru på en tursti ved Borrevannet, utvidelse av seileranlegget på Rørestrand og utbedring av en fotballbane i Lystlunden.

Hele overskuddet fra Norsk Tipping går tilbake til samfunnsnyttige formål, og idretten får den største andelen. I 2018 var dette overskuddet på over fem milliarder kroner. Jeg er svært bekymret over at sterke krefter ønsker å svekke Norsk Tipping sin posisjon. Utenlandske spillselskaper jobber systematisk for å sikre seg en større del av disse midlene.

Vi må derfor verne om den norsk spillmodellen. Den betyr veldig mye for idretten, også her i Horten. Det er bedre at overskuddet fra spilling går til svømmehaller, nærmiljøanlegg, turstier, fotballbaner og idrettshaller, enn til eierne av utenlandske spillselskaper.
 

Are Karlsen

Ordfører

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.