Hollywood inntar Horten kino

OSCARHELG: Kinosjef Cathrine Aashamar satser stort på Oscar-nominert film.

OSCARHELG: Kinosjef Cathrine Aashamar satser stort på Oscar-nominert film. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Natt til mandag er det den årlige Oscar-utdelingen i USA. I den anledning viser Horten kino filmer som er nominert i kategorien årets film.

DEL

For første gang inviterer Horten Kino til Oscar-helg. Førstkommende helg, 24. til 26. februar, skal filmer som er nominert til årets film vises på Horten kino. En ypperlig opplading til prisutdelingen som vises natt til mandag, mener kinosjef Cathrine Aashamar.

– Vi har lagt det opp slik at man kan se alle filmene om man ønsker det. Sånn at publikum får ladet opp skikkelig til Oscarkvelden.

Den røde løperen ligger klar, og Oscar-statuetter er kjøpt inn. På fredag pyntes det til Oscar-helg på Horten Kino.

– Vi skal pynte kinoen vår i skikkelig Oscar-glamour. Vi skal prøve å gjøre sånn at folk føler at de er på Oscar-utdelingen. Vi som jobber her kommer til å pynte oss, og håper gjestene våre gjør det samme, oppfordrer Aashamar.

LES OGSÅ: Kinosjef Cathrine inviterer til Ladies Night når kinoen viser Fifty Shades Darker

Gjensyn

Det er flere av filmene som allerede blir vist på kinoen, blant annet filmene "Lion" og "Moonlight". Men det blir også gjensyn med flere. Gikk du for eksempel glipp av filmer som "Hacksaw Ridge" og "Under sanden" får du nå muligheten til å se disse igjen. Ellers blir det på fredag premiere på "La La Land", som er nominert til mange priser. Dessuten førpremiere på filmen "Hidden Figures" på søndag.

– Vi har valgt filmer på grunnlag av hva vi tror folk vil se. Dette er alle filmer som har gjort det bra, som har fått mye omtale, sier Aashamar.

PÅ KINO: Horten inviterer til festhelg for Oscar.

PÅ KINO: Horten inviterer til festhelg for Oscar. Foto:

LES OGSÅ: Ser mer enn 150 filmer i året – på kino!

Konkurranser

Det blir også vinnermuligheter for kinogjestene. Det skal bli avholdt quiz, og alle får muligheten til å stemme på den filmen de tror kommer til å vinne. Vinnerne stikker av med kule premier, lover Aashamar.

Kinosjefen forteller at inspirasjonen til helgen er fra Gimle kino i Oslo, som gjorde det samme i fjor. Dette var en kjempesuksess ifølge Aashamar, så Horten kino ville bli med på moroa.

– Vi håper dette kan bli en tradisjon på Horten kino.

Horten kino hadde planer å vise prisutdelingen, men ingen norske TV-kanaler skal sende fra arrangementet. Men Oscar-helg blir det.

Artikkeltags