Er dette verdens eldste søskenflokk?

STORE SLEKTSTREFF: Med tolv søsken blir det mange på slektstreff. Ella Rymoen viser fram familiebildet fra treffet i 1982.

STORE SLEKTSTREFF: Med tolv søsken blir det mange på slektstreff. Ella Rymoen viser fram familiebildet fra treffet i 1982. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Søskenflokken på tolv er til sammen 881 år.

DEL

(Østlands-Posten) (LANDET RUNDT):– Det hadde vært moro med en rekord i Guinness rekordbok, ler den nest eldste, Ella Rymoen.

– Nesten 900 år til sammen ja, tenk på det, smiler Ella Rymoen, etter å ha ramset opp alle tolv: Gunnhild Sørum (81), Ella (80), Jan Bjerke (78), Berit Gjørven (77), Helge Bjerke (76), Arne Bjerke (75), Eivind Bjerke (73), Ingmann Bjerke (71), Torill Chadwick (70), Hans Erik Bjerke (68), Leif Bjerke (67) og Tove Braaten (65).

På 16 år fikk Gunvor og Karl Bjerke 12 barn. Nå lurer søskenflokken fra Grue i Hedmark på om de er verdens eldste, og det kan de muligens være.

LES OGSÅ: Leter etter familie, har funnet adelige og drapsmenn (+)

Guinness-rekord?

Ifølge Guinness World of Records nettsider er verdens eldste søskenflokk Melis-søsknene med sine 837 år. Rekorden ble verifisert i 2014, så selv om de ni søsknene fra Italia fremdeles skulle være i live, vil de fremdeles ikke være eldre enn søskenflokken fra Grue.

– Det hadde vært moro med rekord, smiler Ella.

På veggen henger et stort bilde av familien fra 1982, men flere har kommet til siden. Med 12 barn, 30 barnebarn, 49 oldebarn og 9 tippoldebarn er det akkurat hundre etterkommere etter Gunvor og Karl.

Frisørferdighetene til sjuendemann i flokken, Eivind, brakte ham til USA, der han blant annet var frisøren til president Jimmy Carter. Eivind var også hovedperson i en av episodene i TV 2s serie om nordmenn som har gjort seg bemerket i utlandet, «Eventyrlige nordmenn», i 2013.

Da Eivind giftet seg tok søsteren Torill turen over dammen, der også hun etter hvert slo seg til ro med en amerikaner.

Holder kontakten

Selv om søskenflokken er delt på to kontinenter, holder de ifølge Ella kontakten gjennom brev og telefonsamtaler. Sist de alle var samlet var under feiringen av Eivinds 70-årsdag i 2013.

– Vi er alle like blide og liker å ha det moro. Vi møtes så ofte vi kan, forteller Ella.

I jula var åtte av dem samlet.

Men like enige er som kjent søsken ikke alltid.

– Vi har diskusjoner, men likevel er vi alltid like glad for å møtes, ler Ella.

LES OGSÅ: Lita leter etter barnas oldefar

Artikkeltags