Henrik Arnesen overtar Falk/Borre

TRENERDUO: Henrik Arnesen (til venstre) og Stig Fredriksen får hovedansvaret for å trene Falk/Borre i 4. divisjon og Borres juniorlag neste sesong. Bak står sportslig leder i Falk Jon Eriksen (til venstre) og Borres Benny Nielsen.

TRENERDUO: Henrik Arnesen (til venstre) og Stig Fredriksen får hovedansvaret for å trene Falk/Borre i 4. divisjon og Borres juniorlag neste sesong. Bak står sportslig leder i Falk Jon Eriksen (til venstre) og Borres Benny Nielsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Henrik Arnesen (32) blir ny trener for samarbeidslaget Falk/Borre, som neste sesong gjør comeback i 4. divisjon.

DEL

Med seg i trenerteamet får han Stig Fredriksen (assistent i 4. divisjon og hovedtrener for Borre juniorlag), Trond Sørensen (hjelpetrener) og Richard Løvaas (oppmann i 4. divisjon). Jan-Eddie Hansen, som trenet Falk/Borre til opprykk i 2017-sesongen, skal dessuten være mentor og inspirator for Henrik Arnesens tropper.

Jan-Eddie Hansen får i tillegg jobb som spillerutvikler og markedsansvarlig i Borre IFs fotballgrupper.

– Vi tror vi har det beste trenerteamet i 4. divisjon, sier Benny Nielsen i Borre.

– Vi kan stille med en kvintett med en kompetanse og et engasjement, som vi tror kan bli avgjørende når vi de neste månedene skal styrke spillerstallen.

LES OGSÅ: Jan-Eddie Hansen gir seg i Falk/Borre

Trenger forsterkninger

For at det er nødvendig med forsterkninger for det nyopprykkede 4. divisjonslaget, var det stor enighet om da duoen Arnesen/Fredriksen ble presentert på Borres klubbhus tirsdag.

– Meningen er at seniorlaget og Borres juniorlag skal ha fellestreninger, forteller Jon Eriksen i Falk Fotball.

– Det er allikevel ikke tvil om at 4. divisjonslaget må ha flere spillere for å etablere seg på et nivå høyere. Det er viktig også for bredden og kvaliteten på treningene. Hyggelig nok har vi fått flere henvendelser fra spillere som ønsker å spille på et førstelag i 4. divisjon, og vi har også sendt formelle henvendelser til klubber i nærheten om spillere vi godt kunne tenke oss å inkludere i vår stall.

Åpne treninger

– Vi starter sesongen med et spillermøte 4. desember, og så blir det åpne treninger fram til jul, opplyser hovedtrener Henrik Arnesen.

– Vi håper vi får se mange nye ansikter, men jeg vil gjerne understreke at vi selvsagt vil ha med dem som sørget for opprykk denne sesongen. I begynnelsen av februar vil jeg gjerne ha stallen klar. Inntil da blir det to ukentlige treninger utendørs og én gang inne i Borrehallen. Fra februar starter hardkjøret, for det er ikke tvil om at nivået i 4. divisjon er vesentlig høyere enn det Falk/Borre har vært vant til de siste årene.

Henrik Arnesen kjenner nivået i 4. divisjon bedre enn de fleste, for de to siste årene har han vært trener for Re FK, som har havnet midt på tabellen i 4. divisjon.

Arnesen starter for øvrig sin trenerkarriere i Borre, før han i 2011 overtok ansvaret for Ørns kvinnelag.

– Der ble det både opprykk og nedrykk, smiler Henrik Arnesen, som i 2014 ble trener for Flints juniorlag.

– I Flint var jeg i to år før jeg fikk tilbud om å bli hovedtrener i Re FK i 4. divisjon. Der har jeg hatt to veldig fine år med en gjeng spillere det var både sårt og vemodig å forlate. Det kommer til å bli litt spesielt å møte dem i kamp om 4. divisjonspoeng neste sesong.

LES OGSÅ: Falk/Borre rykket opp – Ørn 2 må vente

Blått blod

Henrik Arnesen har imidlertid blått blod i årene. Han spilte sin første kamp for Falk da han var tre år, og i alt har han akslet Falk-trøya på ulike alderstrinn og nivåer i 26 sesonger.

Nå er han klar for å heve klubben – som nettopp feiret 100-årsjubileum – mot gamle høyder. Falks samarbeide med Borre på seniornivå går for øvrig inn i sitt fjerde år.

– Vi må i hvert fall ikke slå oss til ro, sier Henrik Arnesen.

– Falk/Borre har en rekke spillere med store ambisjoner, og tilsiget fra Borres junioravdeling blir stadig viktigere. For meg blir det nå avgjørende å skape en god treningskultur. Jan Eddie fikk mye ut av laget i 2017, men holdningene og trøkket på treningene må nok opp noen hakk om vi skal kommer videre. 4. divisjon betyr at vi bare spiller ett nivå under lag som Ørn og FK Tønsberg, og vi skal blant annet møte 2.-lagene deres. Vi får mange tøffe kamper, men får vi med spillere som har viljen og entusiasmen på plass, skal vi nok klare oss, smiler Henrik Arnesen.

Artikkeltags