Falk og Oleg møter Haslum onsdag kveld: – Glad Falk ga meg sjansen

Av

Med ni spillemål debuterte Oleg Macharashvili med bravur da Falk knuste Nøtterøy med 35–21 lørdag. Snart er han og Falk klare for nye bortekamp – mot Haslum.

DEL

– Og Haslum blir naturligvis en mye vanskeligere oppgave enn Nøtterøy, sier den 31-årige ukraineren, som kjenner norsk håndball godt etter halvannen sesong i ØIF Arendal før han kom til Falk.

God erfaring

Opprinnelig kommer Oleg Macharashvili fra den ukrainske storklubben TR Zaporadzje, som de siste 15 årene har hatt enerett på topplassen i den nasjonale eliteserien. I fire år spilte Oleg for klubbens førstelag med masse spilletid både i toppserien og i Champions League.

– Men jeg følte at jeg sto litt på stedet hvil rent sportslig, forklarer Oleg.

– Samtidig var økonomien i klubben svært utrygg, for å si det forsiktig. Derfor ble jeg veldig glad da agenten min ringte og sa at norske ØIF Arendal trengte en venstrehendt bakspiller. Jeg har alltid likt skandinavisk håndball, og den første tiden i Arendal var da også veldig positiv.

Mot slutten av fjorårssesongen ble imidlertid Oleg skadet – først i kneet, så i den venstre skulderen.

– Kneskaden var raskt leget, men det krevde mye slit og tålmodighet å få igjen kraft og bevegelighet i skuddarmen, forteller han.

– Det ble mange timer med opptrening i treningsstudio, og jeg fikk god hjelp av klubbens medisinske støtteapparat.

LES OGSÅ: Oleg-effekten kom som bestilt – Falk feiet Nøtterøy av banen

Havnet på benken

Da Oleg endelig var spilleklar, hadde imidlertid trener Marinko Kurtovic lagt om spillemønsteret. Kantspilleren Sondre Paulsen var omskolert fra kant til bakspiller, og ettersom han scoret jevnt og trutt både i Eliteserien her hjemme og i ØIFs Europacupkamper, ble den sympatiske ukraineren plassert på benken med sporadiske og korte innhopp.

– Da vi møtte Falk i Holtanhallen for en drøy uke siden, kom jeg ikke lenger enn til stolraden langs sidelinjen, smiler Oleg.

– Det er klart sånt tærer på tålmodigheten. Jeg vil jo helst spille og skyte og score, og jeg ble veldig fornøyd da henvendelsen fra Falk kom i forrige uke. Jeg hadde jo nettopp sett at Falk hadde et spillemønster jeg lett kunne falle inn i, og dessuten er Johnny Jensen en av mine store håndballhelter. Da jeg var gutt, så jeg ham ofte på TV. Flensburger Handewitt var mitt favorittlag i internasjonal håndball, og Johnny var jo nærmest en legende.

– Å få trene og spille under hans ledelse er nesten som et eventyr for meg. Jeg føler at jeg lærer noe nytt på hver eneste trening.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SPILLER FOR HELTEN: - Johnny Jensen var min store helt da han spilte for Flensburger Handewitt, sier ukrainske Oleg Marchasjvili. I kveld skal de to prøve å sikre Falk-poeng mot Haslum i Nadderudhallen. 

SPILLER FOR HELTEN: - Johnny Jensen var min store helt da han spilte for Flensburger Handewitt, sier ukrainske Oleg Marchasjvili. I kveld skal de to prøve å sikre Falk-poeng mot Haslum i Nadderudhallen.  Foto:

Skadefri og spillesugen

– Og skadene?

– De kjenner jeg heldigvis ikke noe til lenger. Jeg ble undersøkt grundig både av Nemus’ fysioterapeuter i Arendal og senere på deres avdeling her i Horten. Falks fysio Bettina Knudsen ga grønt lys for overgangen, som jo skjedde på rekordtid.

Etter kampen mot Haslum reiser Oleg for å besøke sine foreldre i Ukraina.

– Zaporadzje er heldigvis en by hvor vi ikke merker noe til krigshandlinger, så jeg gleder meg til fredelige høytidsdager sammen med familien, smiler Oleg.

(Artikkelen fortsetter uder faktaboksen)

Haslum-Falk

I Nadderudhallen i kveld.

Falk slo Haslum 26-25 i Holtanhallen i september.

Haslum ligger på 5.plass på tabellen med 15 poeng. Falk har 10.

Haslums fire siste kamper:

Sandnes B 30-29

Elverum H        26-34

Kolstad H          25-27

ØIF Arendal B  30-29

Magnus Søndenå er Haslums toppscorer med 66 mål. I de siste kampene har Anders Røe vært laget mest fremtredende spiller. Han har scoret 62 seriemål hittil. Falks toppscorer er Stefan Ilic med 95.

Serierunden denne uken er den siste før Eliteserien tar jule- og EM-pause.

EM – med Norge - går i Kroatia 20. – 28. januar

Falk legger opp til flere treningskamper i den lange pausen.

Falks neste seriekamp er mot Drammen hjemme 31. januar. Den utsatte kampen mot Elverum borte spilles 7. februar.

– Oleg har gitt oss en ny dimensjon i angrep, sier Falk-trener Johnny Jensen, som drar til kampen mot Haslum med førjulsoptimisme i bagasjen.

– Vi slo dem hjemme, og Haslum har nylig tapt for Kolstad i Nadderudhallen. Vi må være forberedt på å møte et revansjelystent lag, men de er sårbare. Vi drar til Bekkestua med økt selvsikkerhet og senkede skuldre. Poeng i kveld vil vi se på som ren bonus, sier Johnny Jensen.

MR for Kapular

Zvonimir Kapular, som pådro seg en alvorlig kneskade i kampen mot Nøtterøy lørdag, skal på MR-undersøkelse i dag.

– Vi er forberedt på at han vil miste resten av sesongen, sukker Falks sportslige leder Tom Skogsholm.

– Vi er nå på jakt etter en ny strekspiller, men det er naturligvis ikke så lett å finne midt i sesongen.

LES OGSÅ: Nå har Johnny fått en ny skytter

Kampen ser du på Gjengangeren.no onsdag kveld

Artikkeltags