– Vi har et soleklart oppdrag – berge plassen

VM-PAUSE: Eirik Gilje og resten av Falk har ingen kamper i eliteserien før 4. februar.

VM-PAUSE: Eirik Gilje og resten av Falk har ingen kamper i eliteserien før 4. februar. Foto:

Vinterpausen i eliteserien i håndball skal utnyttes til det fulle, lover Daniel Birkelund.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Falk-treneren samlet troppene i Holtanhallen mandag etter ti dager med helt fri fra fellesøkter.

– Det var fint å se guttene igjen. Ti dager fri har gjort de godt. De virker som de har brukt juleferien godt, samtidig som de har trent bra på egen hånd. Det var en motivert gjeng, med god humør som stilte på trening mandag, sier Daniel Birkelund, som kan garantere at det ikke blir noen latmannsdager i januar for Falks håndballherrer.

To treningskamper

– Det blir intensive økter i hele januar. Vi trykker på med litt ekstra styrketrening, og på det fysiske generelt de første ukene, sier håndballtreneren.

Det er avtalt to treningskamper, og det blir muligens en tredje også. 15. januar kommer Halden til Holtanhallen, mens 21. januar skal Falk spille mot Bækkelaget i Skiptvet.

– Akkurat kampen mot Bækkelaget i Skiptvet er litt morsom. Jan-Ivar Lorentzen, tidligere topptrener for blant annet Follo, er ivrig i klubben der. Han har invitert oss og Bækkelaget til en treningskamper der. Det er kult at vi får være med på et skikkelig arrangement der. Vi er nok først og fremst invitert fordi det er hjemstedet til vår spiller André Tuzov. Jeg regner med at André gir oss en skikkelig godt guidet tur av Skiptvet, sier Daniel Birkelund.

LES OGSÅ: – Da jeg mistet følelsen i fingrene ble jeg redd

Felles økter

I forbindelse med treningskampen mot Halden 15. januar kommer de to lagene til å ha felles trening i forkant. Denne typen økter har Falk med hell hatt med jevne mellomrom i Daniel Birkelunds tid som trener.

– Vi har hatt med Halden tidligere, Runar og Haslum. Disse treningene er en fin måte å skape variasjon i treningshverdagen. Det blir også en litt annen trening. Når vi trener mot oss selv er alle drillet i det samme. Når vårt angrep trener mot Haldens forsvar blir det annerledes, og kan være en ganske nyttig erfaring, sier Birkelund.

Nå er Halden og Falk ferdig med sine seriekamper mot hverandre denne sesongen, så det er liten fare om de lærer noe om den andre part.

– Disse fellestreningene kommer i stand fordi jeg har en god personlig relasjon til trenerne i Halden (Jonas Wille), Runar (Johan Zanotti) og Haslum (Tom Erik Skarpsno). Det er folk jeg samarbeider godt med, sier Falk-treneren.

LES OGSÅ: Falk brukte Runar som «sparringpartner»

Lang pause

I en sesong som varer fra midten av september til siste halvdel av mars, virker det litt snodig med en pause på over en måned etter at fire måneder er gjennomført. Det skyldes BVM i herrehåndball.

– Vi synes selvfølgelig det er mest gøy å spille kamper, men pausen er der. Og når den først er det så er det greit å få mulighet til å jobbe ordentlig med flere ting. Treningene vil ha veldig håndballfokus. Utvikling og bli bedre er et konstant mål. Målet er å bruke pausen på den mest optimale måten, sier Daniel Birkelund, vel vitende om at det blir hektisk når pausen er over.

– De to siste månedene av sesongen blir intensive. Det er åtte kamper på to måneder, og vi har et soleklart oppdrag – berge plassen.

PS! Fire Falk-spillere mangler fra trening denne uka. Magnus Fredriksen, Fredrik Svendsen, Tormod Hauane og Marcus Rasch er alle på samling med juniorlandslaget.

Artikkeltags