Fredrik (21) forlenger med Falk

BLIR I FALK: Fredrik Svendsen har ikke latt seg friste av tilbud fra andre klubber, men blir i Falk de neste to sesongene.

BLIR I FALK: Fredrik Svendsen har ikke latt seg friste av tilbud fra andre klubber, men blir i Falk de neste to sesongene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag jublet Fredrik Svendsen som matchvinner da Falk slo Kolstad i Holtanhallen. Mandag jublet Falks sportslige ledelse for at han forlenget kontrakten med klubben.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det var ubeskrivelig deilig å klemme inn den avgjørende scoringen mot Kolstad, men jeg hadde allerede flere dager tidligere bestemt meg for at jeg ville fortsette i Falk, forteller Fredrik Svendsen til Gjengangeren.

21-åringen har ikke fått så mye spilletid i eliteserien, men desto mer spilletid og scoringer på rekruttlaget i 2. divisjon. 104 mål gir et gjennomsnitt på nesten sju mål per kamp. Kun en spiller har scoret flere i Falks 2. divisjonsavdelingen.

LES OGSÅ: Høydramatisk i Holtanhallen

Glad trener

– Fredrik er en spiller jeg kjenner godt fra hans tre år på Wang videregående skole, forteller Falk-trener Johnny Jensen.

– Jeg vet hvilket enormt potensial han har, og det var veldig viktig for meg å få ham med videre. Han er en utrolig allsidig spiller, som kan puttes inn der det er behov for ham. Han er pliktoppfyllende og gjør det han får beskjed om. Kampen mot Kolstad viste jo dessuten at han har det rette killerinstinktet i avgjørende situasjoner. Han satte inn 20-21-målet da vi startet opphentingen av Kolstads tomålsledelse, og han var kald og lur da han smøg seg gjennom og gjorde det avgjørende 25-23-målet i vårt siste angrep.

– Det er ingen tilfeldighet at Fredrik nå er tilbake i ungdomslandslagstroppen, og jeg er oppriktig glad og lettet over at han nå har bestemt seg for å ta to nye år i Falk, sier Jensen.

Ettertraktet

Gjengangeren vet at flere klubber har vært ute med tilbud til Fredrik Svendsen. Ikke overraskende er Nøtterøy en av dem som har vært mest pågående.

De styrer mot opprykk til eliteserien under Torbjørn Klingvalls ledelse, og nettopp Klingvall var den som ga Fredrik Svendsen svært mye tillit som ballstyrer og spillemotor da han ledet Falk i eliteserien for tre år siden. Det ga den lettbeinte 17-åringen mye juling – men også mye verdifull erfaring.

LES OGSÅ: Kontraktslabyrint for Falk ved nedrykk

– Vi ser ikke på henvendelsene fra andre klubber med like stor velvilje, sier Tom Skogsholm i Falks sportslige utvalg.

– I denne sammenhengen er Fredrik Svendsen en lokal nøkkelspiller av landslagsklasse, og vi er veldig glad for at han nå har bundet seg til Falk i to nye år.

Fredrik Svendsen har en deltidsjobb i Falks administrasjon og han er også trener for klubbens Gutter 12-lag.

Artikkeltags