«Veggen» Zivojin og Falk tok skalpen til tabelltoeren

BEST: Zivojin Ilic ble kåret til banens beste spillere da Falk slo Drammen onsdag kveld.

BEST: Zivojin Ilic ble kåret til banens beste spillere da Falk slo Drammen onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Falk spilte som et topplag da de slo tabelltoerne Drammen 22–18 i Holtanhallen onsdag kveld. Et altoppofrende forsvarsspill la grunnlaget for triumfen, som ble toppet av to serbere og en 28-åring fra Holmestrand.

DEL

Aller høyest raget nok målvakten Zivojin Ilic denne regntunge januarkvelden.

Undertegnede har sett håndball i Holtanhallen siden hallen ble åpnet i 1972, men vi tror aldri vi har sett maken til det den jublende serberen presterte onsdag. Han slapp inn ni mål i hver omgang mot et av Norges skarpeste angrepslag, og redningsprosenten bikket pent mot 70-tallet mot slutten av andreomgangen.

Viktige scoringer

Falks etablerte storskytter Stefan Ilic spilte ingen perfekt kamp, men med ni mål var han likevel gull verdt. Han fikk Falk opp på skinnene i begynnelsen av begge omganger, og scoret forløsende mål når Falk trengte det mest.

LES OGSÅ: Se Falk – Drammen på gjengangeren.no i dag 18.30: – Vi har alle muligheter til å slå Drammen

Forløsende mål sørget også Falk-veteranen Filip Svele for. Han scoret tre på rad i starten av andreomgangen, og dunket inn 21-18-målet da kampen fortsatt sto og vippet i sluttminuttene. Svele fikk dessuten tre scoringer feilaktig annullert av fløyteivrige dommere, og ble på mange måter jokeren i denne kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GOD: Filip Svele leverte en praktkamp mot Drammen.

GOD: Filip Svele leverte en praktkamp mot Drammen. Foto:

Topp forsvarskamp

– I lange perioder er dette utrolig bra, sa Falk-trener Johnny Jensen etter den tette kampen.

– Vi drar fra dem så å si fra start, og selv om vi gjør litt for mange dumme angrepsfeil, føler jeg at vi har kontroll over Kristian Kjellings mannskap. Forsvarsspillet vårt er det nesten internasjonal klasse over, og måten Simen Heyerdahl og Eirik Gilje opererer på i midtforsvaret, avtvinger stor respekt. Det er virkelig oppmuntrende å se at vi er fysisk sterkere enn Drammen, og i sluttminuttene er det jo vi som bevarer roen og sørger for kampens to siste scoringer.

Falk klemte til for fullt fra start. Laget gikk fra 4–3 til 8–3 etter flotte scoringer fra Håkon Pettersen og Morten Christensen, og bak et iherdig og tøft forsvar holdt Zivojin Ilic buret rent i ni minutter.

Så begynte det imidlertid å kladde i forsvar. Drammen reduserte til 7–8 før Fredrik Svendsen smatt igjennom og gjorde 9–7. To scoringer av Stefan Ilic brakte optimismen mot nye høyder, men etter et par slurvete angrep ble pauseledelsen redusert til 11–9.

LES OGSÅ: Her blir det liv! – Og denne gjengen vil ha med deg

Seiersdans og jubel

Landslags-streken Joakim Hykkerud startet andreomgangen med scoring, men nærmere enn 10–11 kom ikke Drammen i denne kampen.

Duoen Stefan Ilic og Svele skjøt Falk opp til betryggende 16-12, og mens Christensen og Pettersen besørget 18-14-ledelse, drev Zivojin sitt private rednings-show bak et tett forsvar. 

Ti minutter før slutt ledet Falk 19-16, og det sier litt om Falks forsvarsspill at de poengjaktende tabelltoerne fra Elvebyen bare maktet å score to ganger de siste ti minuttene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NI MÅL: Som vanlig ble Stefan Ilic Falks toppscorer.

NI MÅL: Som vanlig ble Stefan Ilic Falks toppscorer. Foto:

Da Svele prikket inn 21–18 og lettbeinte Fredrik Svendsen smøg seg til 22-18, var sesongens feteste Falk-triumf et faktum. Det ble seiersdans og jubel og en og annen tåre i viraken.

– Dette var utrolig moro, istemmer Falk-kaptein Simen Heyerdahl.

– Den jobben vi gjør bakover må være tidenes forsvarsprestasjon i Holtanhallen. Drammen kom hit for å vinne, og så er det faktisk vi som kontrollerer hele kampen.

LES OGSÅ: Falks nye strekspiller kommer fra erkerivalen

– All ære til Falk

– Ja, all ære til Falk, istemmer Drammens-målvakt Mathias Kolstad Holm, som har spilt en sesong for Falk i eliteserien.

– De var klart bedre enn oss i denne kampen og fortjente seieren. Jeg tenkte med meg selv i pausen at jeg ikke kan huske at Drammen noen gang har scoret færre enn ti mål på en omgang. Det gjorde vi før pause (9-11), og sannelig måtte vi nøye oss med ni mål i andreomgangen også (9-11 også etter pause.) Zivojin var god i mål, Falk-forsvaret var bra, men først og fremst må vi skylde på oss selv. Vi var fem-ti prosent under vanlig standard, og det holder ikke mot et så godt lag som Falk her i Holtanhallen, sier Mathias Kolstad Holm, som var Drammens klart beste spiller.

Kampfakta

Falk Horten - Drammen 22-18 (11-9)
Eliteserien menn
Holtanhallen
Tilskuere: 500

Falk: Zivojin Ilic, Simen Westby Johansen, Marius Kleiven, Martin Bolle, Fredrik Svendsen 2, Håkon Pettersen 3, Fredrik Haaland, Stefan Ilic 9, Michael Jonassen 1, Eirik Gilje, Simen Heyerdahl, Filip Svele 4, Oleg Macharashvili, Thomas Huseby, Theodor Skogsholm og Morten Christensen 3.

Toppscorer DHK:  Aksel Horgen, 7.
Utvisninger:  3x2 min Falk. 2x2 min DHK.
Dommere: Lars Jørum og Håvard Kleven.

Stjerner:
Zivojin Ilic 4
Filip Svele 3
Stefan Ilic 3
Fredrik Svendsen 2
Eirik Gilje 2
Simen Heyerdahl 2
Morten Christensen 1
Håkon Pettersen 1

Artikkeltags