I påsken var det endelig tid for internasjonalt mesterskap igjen for våre drillere fra Horten, for første gang siden koronapandemiens utbrudd. Denne gangen var det NBTA European Championships som gikk av stabelen i Seléstat, Frankrike. Det var til sammen 7 utøvere fra våre lokale klubber Evolution Drillklubb og Horten Drill som hadde kvalifisert seg til mesterskapet. Utrolig nok var det lille Horten by som kan stolt skryte av flest europamestertitler etter endt mesterskap.


Maya Kosmo (23) er første norske kvinnelige utøver som blir europamester i både rhythmic twirl og 1baton adult under samme mesterskap. Hun gjorde en minneverdig tango dance som dommerne satt stor pris på. Når hun da også fikk en veldig god runde i 1baton ble hun dobbel europamester. Artig er det også at hennes lillesøster Tuva Kosmo (20) fikk finalerunder i både super x strut og 1baton som resulterte i en 4. plass og en 7. plass.

Tuva er også medlem i twirlteam senior som Maya er instruktør for. Twirlteamet er en samarbeidstropp med utøvere fra flere klubber, deriblant begge hortensklubbene. Twirlteam er en kategori med høyt teknisk nivå som Norge aldri har vunnet tidligere. Teamet gjør en utrolig finalerunde og blir europamestere. Sammen med Tuva er de lokale klubbene representert med Christine Eggen Skog (18), Amalie Bustgaard Pettersen (19) og Hennie Nordhaug Gjerpe (16). I tillegg til å bli europamester med twirlteam, stilte Tuva stilte også i x- strut og fikk en god 4. plass.

Det tar ingen ende for Horten, da Christine gjør enorm suksess i rhythmic twirl senior og med førsteplassen blir da dobbelt europamester. I tillegg drar hun hjem 2. plass i 1baton, 3. plass i twirl duet sammen med Amalie og 5. plass i 2baton og x-strut.

Men det er ikke bare i rhythmic twirl det gjøres suksess i, Amalie tar en kjempefin 2. plass i 3baton senior, som for første gang er en gren på et internasjonalt mesterskap i NBTA.For Hennie ble mesterskapet noe amputert av sykdom, men til tross for sykdommen gjør hun en helt fantastisk finalerunde med null mist i rhythmic twirl junior og sikrer seg med det en flott 4. plass.

Sist, men ikke minst var det to førstegangsreisende utøvere fra Horten i Europamesterskapet denne gangen, både Sandra Dimmen (12) og Sofie Kjær Christensen (13) stilte i youth klassen. Sandra fikk en 4. plass i 1baton og var superfornøyd. Hun hadde fått en opplevelse av mesterskap og drillglede som vil motivere til masse trening videre.

Sofie kvalifiserte seg til hele to finaler, både 1baton youth og rhythmic twirl youth, i sitt første Internasjonale mesterskap. Hun tok en veldig god 5 plass i rhythmic twirl etter å ha gjort en strålende runde i finalen med null mist, og en 8 plass i 1baton.