Gå til sidens hovedinnhold

Etter 2020

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter 2020 har jeg et stort ønske om at vi på den rød/grønne-siden i 2021, klarer å kjempe oss til flertall for en ny regjering.

En regjering som faktisk ønsker å redusere de økte forskjellene mellom oss, redusere utslippene, satse på industri, nye grønne arbeidsplasser og tar naturvern på alvor.

En regjering som vil ta vare på velferden og reversere smålige kutt. Med ønske om en fremtid hvor det ikke stoles blindt på markedskrefter eller skapes grobunn for fremmedfrykt og diskriminering av noen.

Pandemien har rammet sosialt urettferdig, mange har blitt arbeidsløse eller er permitterte. Noen i jobber som kanskje ikke kommer tilbake igjen i det hele tatt. De som har mye og mest fra før, har også har fått mest gjennom lettelser. De store konsernene uten krav om utbyttestopp, mens små bedrifter risikerer å gå over ende under den langvarige pandemien.

Usikkerhet for fremtiden, mangel på tillitt og ensomhet kan være ødeleggende ikke bare for hvert enkelt menneske, men også for hele samfunnet.

Samtidig har helsearbeidere, rengjørere, transportarbeidere, butikkansatte og ikke minst alle barnehageansatte og lærere, med ansvar for våre barn og felles fremtid jobbet enormt mye. Uten dem hadde kapitalen ikke hatt et velferdssamfunn å tjene sine formuer på.

SV ønsker fortsatt fokus på faste stillinger, økt grunnbemanning for å unngå deltidsfella, dette fordi vi lytter til tillitsvalgte og de som utfører jobbene.

Så håper jeg at kommunen etter pandemien og etter mange år med reduserte overføringer fra staten, ikke må etterfølges av velferdskutt og nedbemanning.

Mangfoldet av frivillige organisasjoner og enkeltpersoner i Horten, har vist oss at frivilligheten mobilisere hver dag, og enormt når samfunnet vårt trenger det.

Jeg ønsker å bevare håp om forandring og optimisme i en tid som trenger akkurat det, og at vi fortsetter å ta vare på hverandre.

Horten SV

Birthe Carlsen

Kommentarer til denne saken