Gå til sidens hovedinnhold

Et tastatur i sommermodus

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er heldig som får lov å være politiker i Horten kommune. Det er et ærefult oppdrag, som en representant for folket. Noen er uenig med meg, noen er enig. Slik skal politikken være. Så har vi baksiden av politikken, det å bli jaktet etter som person og ikke for din mening.

Etter seks år har jeg blitt herdet, men det betyr vel ikke at sjikane skal aksepteres? En kommunepolitiker er en vanlig innbygger, som bruker av fritiden sin til politikk, fordi denne har et samfunnsengasjement. Hvorfor skal en slik vanlig innbygger utstå sjikane og stygge ord?

Jeg tenker vi alle har en viktig oppgave å se over hvordan vi omtaler hverandre. Vi voksne kan ikke kjefte på våre unge for dårlige holdninger i sosiale medier, hvis vi selve er de som fyrer verst i kommentarfeltene. Tenk deg om. Hvor ofte har du ikke lest kommentarer i sosiale medier som er over kanten av hva som er akseptabelt? Det forekommer daglig. Det har blitt så mange kommentarer, at det nesten har blitt normalen. Sånn må vi ikke ha det i Horten.

Vi voksne har en svært viktig jobb som rollemodeller for våre yngre. Vi må foregå med godt eksempel. Vi må ikke lære våre yngre at det er greit å sjikanere andre mennesker i kommentarfeltene. Vi har et ansvar.

Jeg tror det er viktig at vi er åpne og ærlig med hverandre. Vi skal absolutt få lov til å være uenig med hverandre, men la oss si fra direkte til hverandre, og ikke via kommentarfeltet.

Vi som politikere i Horten kommunen hører på innbyggerne. Telefonen min er alltid åpen, og jeg møter alle for en prat. Men la oss i fellesskap holde oss unna stygge omtaler av hverandre i kommentarfeltene i sosiale medier. Det er ingen som liker det. La oss snakke om og til hverandre med respekt, uansett om vi er enig eller uenig i sak.

Med dette ønsker jeg alle en god sommer og et rolig tastatur.

Niklas Cederby
gruppeleder
Horten Høyre

Kommentarer til denne saken