Gå til sidens hovedinnhold

Et portalbygg til besvær

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Flertallet i kommunestyret vil presse inn et digert og helt unødvendig næringsbygg i overgangen mellom Apotekergata og Gjestehavna – et bygg som vil bli liggende som et fremmedelement og en barriere mellom småbyen og fjorden og som vil legge beslag på og privatisere store deler av de påtenkte fellesarealene i Gjestehavna.

Nå mangler utbyggerne leietakere for å få realisert dette prestisjebygget og partiet Høyre vil redde det omdiskuterte prosjektet ved å flytte biblioteket inn i portalbygget.

Arbeiderpartiets ordfører har respekt for forslaget, men er overrasket og skeptisk. Rødt har argumentert og stemt mot bygging av slikt portalbygg – fordi dette vil legge beslag på og privatisere store deler av gjestehavnsområdet, etablere en unødvendig og irriterende barriere mellom småbyen og fjorden og slik bidra til å undergrave småbyens egenart og identitet.

Rødt vil derfor argumentere og stemme imot et forslag om at fattige Horten kommune skal bidra til å realisere et omdiskutert og helt unødvendig byggeprosjekt og slik svekke kommunens økonomi og bærekraft som velferdskommune.

Rødt vil ikke bygge i stykker vår identitet som småby og privatisere vår sjøfront. Rødt vil ha ei gjestehavn som kler småbyen. Rødt vil åpne byen mot fjorden og videreutvikle gjestehavna som et attraksjons- og trivselsområde for små og store.

Rødt vil ha en grønn og levende aktivitetspark mellom småbyen og fjorden. Rødt vil opprettholde Gjestehavna som en umistelig åpning mot fjorden og et vakkert friområde for lokalbefolkningen.

Rødt vil at den nye bydelen mellom mellom Trafikkhavna og Strandparken skal vokse fram som en naturlig og harmonisk utvidelse av trehus- og småbyen Horten og slik bidra til å forsterke vår egenart og attraktivitet. Rødt vil ikke bygge i stykker vår identitet og egenart gjennom etablering av en lang rekke alt for store og alt for høye bygninger i dette verdifulle området mellom småbyen og fjorden.

Rødt vil bygge småbyhus og slik utvide trehusbyen mot fjorden. Rødt kjemper for et attraktivt gjestehavnsområde med næring, servering, park, lek, aktiviteter,kultur og et selvbevisst og stolt småbypreg – omkranset av lave og mellomlave, vakre og fargerike bygninger.

Rødt kjemper for at vår stolte og attraktive småby skal få beholde og videreutvikle sin umistelige småbysjarm og Rødt kjemper for at den nye bydelen mellom småbyen og fjorden skal få vokse seg uimotståelig vakker og attraktiv – som en magisk overgang mellom småby og fjord og som en umistelig overgang mellom fortid og framtid.

Rødt Horten v/Alf Henriksen og Terje Randem

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.