Gå til sidens hovedinnhold

Er ikke Rødt en del av venstresida?

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leder i Horten SV, Even Gran - avslutter sitt innlegg «Trygt plassert på venstresida» i Gjengangeren 13. mars, med følgende konklusjon; «Ap og de andre partiene på venstresida har så langt sagt nei til at sosialhjelpsmottakere i Horten skal få barnetrygd. Det er uakseptabelt.»

Rødt/RV har siden 2007 gått til valg på og kjempet for at barnetrygden må holdes utenfor beregningsgrunnlaget for sosialhjelp, for slik å bekjempe barnefattigdommen - og RV/Rødt har helt siden vi kom inn i bystyret i Horten i 1979 arbeidet for å styrke det forebyggende barne- og ungdomsarbeidet, øke sosialhjelpssatsene og gått imot alle kutt i sosialbudsjettet – for slik å kunne møte det økende antall nye fattige.

Rødt har også siden 1. januar 1988 arbeidet for å gjeninnføre den eiendomsskatten som lokalsamfunnet mistet etter at Høyre og Frp fikk flertall i kommunestyret i Borre etter kommunesammenslåingen – for slik å kunne finansiere en økt sosialhjelp for fattige barnefamilier, unngå årlige kutt i det lokale helse- og velferdsbudsjettet og muliggjøre en mer offensiv satsing på fattigdomsbekjempelse; som gratis barnehage og SFO, nye kreative kvalifiserings- og sysselsettingstiltak som tilfredsstiller kravene i arbeidsmarkedet – og muliggjøre økt satsing på gode og rimelige boliger for vanskeligstilte.

Er ikke Rødt en del av venstresida?

Alf Henriksen, Rødt Horten

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.