Gå til sidens hovedinnhold

– Endelig julekonsert igjen!

Onsdag 8. og torsdag 9. desember holder Gulbrandsens kor julekonsert i Horten kirke. Sangerne gleder seg stort, for dette ser de fram til forteller Camilla Ødegaard Berglund på vegne av koret.

Les også (+): Nå har barnas vikingpark blitt enda morsommere

Vanskelig tid

– Over 40 sangere sto sent i fjor høst klare med et spenstig julerepertoar da beskjeden kom om strengere restriksjonene som satte en stopper for både videre øvelser og julekonsertene som var planlagt.

Styret, med daværende leder Elin Hytten i spissen, gjorde alt i sin makt for å stable konsert på beina innenfor smittevernreglene. Men nok en gang ble alt stengte ned.

– Julekonserten ble lagt på is med et lite håp om at samfunnet snart åpna opp igjen så vi kunne begynne å øve mot årets sommerkonsert. Men den gang ei, sier Ødegaard Berglund.

Les også (+): Det lille røde huset skjuler en hemmelighet – på do!

– Det var ingen mulighet for å få starta opp øvelser i vår og det var ingen mulighet for at koret kunne møtes for å bli samstemte igjen. En kabal skulle gå opp da det så smått åpna opp i august i år, men fortsatt skulle avstand og antall holdes.

De siste finessene

Men så ble samfunnet åpnet helt opp og Gulbrandsens kor kasta seg igjen over notene. Nå skulle det øves frem mot julekonserten. – Repertoaret sitter nå ganske bra og vi bruker tida på å terpe og få de siste finessene på plass. Våre solister har også fått prøvd seg en god del, forteller Camilla Ødegaard Berglund.

Julekonserten kan by på et variert program under ledelse av dirigent Rune Ulset Furberg.

– Det blir julesanger på ekte Gulbrandsens-vis og vi håper at vi på den måten kan bidra til at vårt publikum kommer i julestemning, avslutter Ødegaard Berglund. Hun legger til at mer billettinformasjon fås ved å søke opp koret på Facebook.

Kommentarer til denne saken