Gå til sidens hovedinnhold

Endelig i gang igjen: Ørn Horten vant 8-0 over Store Bergan!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter en lengre periode uten tellende kamper, var det endelig duket for seriekamp i J13-serien.

Jentene har trent godt i corona-sesongen, og hatt bra oppmøte på treningene. I tillegg har det vært ett tett samarbeid med J15 laget, så matchingen har vært tøff.

Laget består stort sett av jenter født i 2009.

Trener (Ottar Sundheim) har lagt lista høyt ved å meldte opp laget i J13-serien.

Laget som stilte til kamp: Emma Sofie Perskaas, Ella Ariane Bergeid, Lykke Jansson, Sandra Wedèn, Ida Vaadal, Sofia Lundegaard, Oda Lovise Lehmann Sundheim, Jacklin Mbongampashi Tumba, Sofie Andresen og Amalie Sophie Eide Hegdal.

I starten av kampen var det litt «ta og føle på», hvordan det faktisk er å spille en tellende kamp igjen, og lagene var jevngode i begynnelsen. Etter litt fikk Ørn-jentene mer kontroll og det ble etter hvert større sjanser. Det tok 18 min før første ball satt i kassa, scoring av Ida etter et flott forarbeid av Jacklin (1-0). Med den scoringen løsnet det, og 2 minutter etter var det samme jente som smalt ballen i mål (2-0).

Nå var det fullt kjør mot mål. Kaptein og midtbanegeneral Oda Lovise banket ballen i mål fra langt hold (3-0). Etter 30 min var det Jacklin som satt ballen i mål etter et godt gjennomspill av Ida (4-0). Forsvaret som bestod av Lykke, Ella og Sandra stod veldig godt og det ble lite å gjøre på keeper Emma.

Pauseresultatet ble 4-0.

I andre omgang ble det gjort bytte på keeperplass, og flere fikk prøve seg i mål i løpet av omgangen. Scoringer ble det også, og etter 40 min scoret Jacklin sitt andre for dagen (5-0). Hattricket kom etter god spill av Ørn-laget og satt i mål av Jacklin (6-0).

Ida ville ikke være noe dårligere å satt inn sitt hattrick etter 58 spilte minutter (7-0). Ikke nok med det, Ida fikk også mulighet til å sette inn sitt fjerde for dagen på slutten, og lot ikke den sjansen gå fra seg (8-0). Midtbanen bestående av Sofia, Amalie og Oda, dominerte banespillet i store deler av kampen, sammen med den offensive midbanespilleren Sofie.

Alt i alt en veldig godt gjennomført kamp av alle jentene, og et stort varsku til de eldre motstanderne de skal møte i serien.

Kommentarer til denne saken