Etter en forsiktig start i den gamle befalsmessa på Karljohansvern våren 2011 har Horten Viser og Annet blitt en viktig kulturinstitusjon lokalt. 

Førstelektor

Men de har også hatt ambisjoner om å bli enda bedre og sterkere, derfor grep HVA sjansen da de fikk støtte fra Norsk Viseforum til et samarbeidsseminar med viseklubbene i Drammen og på Skedsmo ved Lillestrøm.

Selv om HVA var teknisk arrangør var det naturlig for viseentusiastene å møtes på halvveien, på Union Scene i Drammen. Dit hadde de skaffet seg førstelektor ved USN – Universitetet Sørøst-Norge - Lina Teir til å lede workshopen.

– Nyttig

– Hun underviser og forsker i drama, muntlig fortellerkunst og musikk ved universitetet og var skreddersydd til oss for å hjelpe oss videre med fortellerkunst, formidling og drama, sier Svein Johan Lindstad til Gjengangeren.

– Viser er jo musikalsk historie og fortelling, så dette var nyttig, sier han.

At kursdagen hvor det med jobbet med dramaturgi, fortellerkunst og formidling før det endte i en «eksamen» og masterclass på kvelden i Drammen var givende skal snart videreformidles på HVAs visekveld og åpen scene i Kafe Lille Grethe i Horten Aktivitetssenter 12. oktober.