Det ække lett å værra menn'ske på denna planeten, ja ikke no annet vesen heller forresten.

Krisene står i kø: Bombe-Jens i NATO åpner for å fløtte atomvåpen østover så dem pekær nærmære pissepotta te Putin. Flyktningær fra utbomba arabiske- og utsulta afrikanske land strømmer inn mot Europas grenser, mens piggtråd, murær og diktatoriske holdningær gror opp igjen. Matvareprisane stiger, strømprisane stiger, men antall småfuglær i Europa har dalt med 20 prosent på 40 år og i vedboden min henger et vepsebol på størrelse med en håndball som av uforklarlige årsaker blei forlatt i august allerede. Ja, akkurat nå ser'e ut te at alle mulige kriser skyllær åver vårs på en gang; og da har jæ'kke nevnt pandemien enda....

24. mars i år hadde jeg et innlegg i Gjenganger'n om magiske tall og åssen de kan påvirke vår hjerne, enten negativt eller positivt. Innlegget vakte nok ingen større oppstandelse. Essensen var daværende statistikker på sjuke, innlagte og døde på grunn av kårånapandemien og hvordan slike tall kunne skape frykt og til og med panikk. Jeg mener, jeg har vært nok redd i mitt liv, særlig under vår funskjonshemmede datters 14-årige liv og med sykehusinnleggelser, spesialisters gjøren og laden osv. Det måtte nok et intervju med bilde i lokalavisa for å røske litt i interessen. Med fare for å bli hudfletta, hengt og sparka, lot jeg meg åvertale til dette intervjuet, på bakgrunn av en kommentar jeg la inn i NRK.no der ei dame blei hetsa godt og væl på grunn av sin skepsis mot kårånavaksina. Detta var sikkert dumt, kunne latt det værra, men men, jeg skal ihvertfall ikke værra redd.....

Dessverre gir åverskrifta i avisa inntrøkk av at jeg har sagt nei te vaksina for ever; det har jeg ikke, men jeg har tillatt meg å værra skeptisk te den nå fordi: Alle husær vel sprintløpet te legemiddelindustrien for å komma først i mål med ei brukanes vaksine. Ifølge LMI (legemiddelindustrien), tar det vanligvis 5 til 15 år å utvikle en vaksine, men fordi prosedyrer blei forkorta og effektivisert, blei kårånavaksiner raskt utvikla og godkjent, i USA fra desember -19 og utåver i januar -20 og da bynte den første vaksineringa i mars 2020 når pandemien er et faktum (ifølge Faktisk.no). I Norge var godkjenning igang i des. -20 og jan. -21 og i kullissene ventær enda flere.

Jeg må innrømme at jeg sliter litt med å tru at legemiddelindustrien kun var ute på rein veldedighetsvisitt. Å komma først i mål, enten det er med oppfinnelser eller med ski på beina - gir gull til vinnær'n, og det kan jo hende det har vært noen innersvingær her. Detta har ingen ting med konspirasjonsteorier eller høyreekstremt tankegods å gjørra, hvilket jeg tar sterk avstand fra. Jeg kan ikke engang huske at jeg har hatt influensa og veit at jeg aldri har tatt no vaksine mot det heller. Derfor en humoristisk tanke om min morfars gode gener fra spanskesjuken, i en heller alvorlig hverdag.

Underveis i vaksineringa har noen produsenter blitt lagt på i på grunn av alvorlige bivirkningeær - eller sendt te Afrika med dem... Nå kommer det åsså fram at vaksina bare delvis hindrær smitte - ergo vaksinerte og uvaksinerte kan bringe smitta rundt, men det kan jo tenkas at uvaksinerte er mere forsiktige i sin daglige omgang. Ass. dir. Nakstad syns vi vaskær vårs for mye og det har vært surr med smittetall, men det er nok et faktum at smitten øker igjen og nye tiltak skal tre i kraft med dertil innskrenkende bevegelsefrihet.

Den tredje dosen kommer boostende akkurat når den nye varianten Omikron bankær på døra. Hva da med vaksiner? Må vi ha flere shots? Må vi ha nye varianter? Alt tydær på at eksperimentet fortsetter.