Gå til sidens hovedinnhold

– En by som Horten bør ta vare på sin sjel

I sentrumsplanen er et av punktene at byen skal knyttes til sjøen, utvikles med egenart og identitet. Identitet handler om å ha tilhørighet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke uvanlig at mennesker hopper ut og inn av ulike identiteter. Men en by som Horten bør ta vare på sin sjel. Bevar småby skala og hus, skap boliger for alle, og la områdene langs havna i sentrum være offentlig tilgjengelig.

Det må være helt avgjørende at man i tillegg til miljø, også legger til rette for en utvikling som inkluderer alle. Vi bør ikke ha en sentrumsutvikling som vil føre til større sosiale skiller. Det gjør etter min mening dette prosjektet i havna.

Portalbygget vil splitte og utestenge, ikke knytte sjøen til byen. Dyre leiligheter tilknyttet havna vil ytterligere forsterke inntrykket. Det er ikke noe egenart i dette prosjektet heller, det samme skjer overalt. Anders Kaardahl har laget mye bedre skisser over havneområdet som passer til byen.

Det er fullt mulig med utvikling og samtidig bevare vår identitet som småby. La oss få beholde havna, med lave bygninger. På Indre havn er det allerede fullt mulig å bo høyt, tett, dyrt og med en følelse av urbanitet, helt i vannkanten, og flere muligheter som dette er på gang. Men ikke la det bli Horten havns identitet. Byggene står der ikke enda, så kampen er ikke tapt.

Jeg stiller spørsmål spesielt til Ap om hvordan mål og strategi for sentrumsplan og havna kunne ende opp med Portalbygget og dyre leiligheter som svar?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.