I alt 118 personer mistet livet på norske veier i fjor. Det er 38 flere enn året før, ifølge foreløpige tall fra Statens vegvesen.

– Det var et veldig trist og krevende år for alle som jobbet med trafikk og trafikksikkerhet, sa veidirektør Ingrid Dahl Hovland i sin tale.

Det er 29. gang markeringen holdes. Et lys ble tent for å minnes hver av de 118 som mistet livet, og lysene ble satt ut langs veien.

– Støtt hverandre

Mehl ledet an i fakkeltoget som gikk til Skjee kirke i Stokke.

– Bak statistikken sitter det igjen mennesker som har opplevd ufattelig tap, sa Mehl.

Sorgen kan være så tung at den kjennes umulig å bære, men det kan være en trøst å støtte seg til hverandre når det er vondest, fortsatte hun.

– Som samfunn skal vi være der hos hverandre, sa Mehl.

Alle gjøre det de kan

Hun viste til at det er mange årsaker til trafikkulykker, og at det noen ganger skjer ting vi ikke rår over. Men det er også årsaker der man kan redusere risikoen, som rus, høy fart og uoppmerksomhet, påpekte hun.

– Vi må alle gjøre det vi kan for at den neste kjøreturen skal bli trygg. Både for vår egen del og for dem rundt oss som vi er så glade i, sa justisministeren.

Hun brukte også tid til å takke etater som politi, brann- og redningsvesen, ambulansearbeidere og helsevesen for den innsatsen de gjør.

Markeringen er et samarbeid mellom Vestfold og Telemark fylkeskommune, Tunsberg bispedømme, Personskadeforbundet LTN og Trygg Trafikk.