Gå til sidens hovedinnhold

– Elefanten i rommet . . .

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg følger med forskrekkelse saken om søknaden om å omregulere Horten Gård til boliger. Etter utallige oppslag de siste to årene har jeg enda ikke forstått hvorfor det skulle være en grunn til å endre på dagens regulering. Det ble argumentert med at det var vanskelig å drive. Det hadde kommet uforutsette vanskeligheter. Men dette vedkommer vel ikke kommunen?

Har ikke kommunen relativt nylig bestemt hvilken næring som skal drives der?

Dette er en bedrift, som skal drive på markedets vilkår. Da må de enten finne løsninger selv, eller selge. Går ikke det, er det kroken på døra for bedriften. Så kommer det noen andre og overtar stafettpinnen.

Det er faktisk så enkelt.

En konkurs er trist for investorene, men slik er spillereglene for alle landets bedrifter. Det er grunn til å stille spørsmål ved om det er andre spilleregler her i Horten, i akkurat denne saken. Det er visst et moment at eierne da vil tape penger på sin investering. Det er med respekt å melde ikke noe Horten kommune kan ta ansvar for.

Og husk at dersom Gamlehorten Gjestegård går konkurs, skjer det ingenting annet med eiendommen enn at banken legger det ut for salg. Og vi vet jo at det er kjøpere der ute.

All erfaring med konkurser tilsier at den som da kjøper bedriften, vil ha større sannsynlighet til å klare seg enn forrige eier. Og det vil bli en riktig pris, hva den nå måtte være.

Politikernes oppgave er å ha klarsyn nok til å se at dagens regulering er et stort gode både for byen og tilreisende gjester. Og gjennom reguleringen sikrer vi for all fremtid at det til enhver tid er eiere som både drifter og tar vare på eiendommen. Det er jo derfor gjeldende regulering er slik den er.

Investorene prøver seg på å privatisere hele byens arvegods. Jeg både håper og tror at politikerne forstår at det må stoppes. Og heldigvis, når dette blir nedstemt vil ingen prøve seg på noe slikt igjen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.