Gå til sidens hovedinnhold

Ikke fritak ennå: Elbiler må betale parkering en stund til

Artikkelen er over 4 år gammel

Gratis parkering for elbiler på kommunale plasser er vedtatt i kommunestyret. Fortsatt må elbileiere betale. Hvorfor? Kommunen har svar.

Tirsdag 14. februar ble det vedtatt i kommunestyret at elbiler skal få fritak fra P-avgift, og kan stå opptil tre timer gratis på kommunale P-plasser i Horten sentrum. Men det har vært uklart når dette vedtaket trer i kraft.

LES OGSÅ: Elbileiere kan juble

Administrasjonssjef i Horten kommune Ragnar Sundklakk forteller til Gjengangeren at prosessen er i gang. Skiltene er bestilt, og det blir skiltet om så fort det lar seg gjøre.

— Vi må følge det som står på skiltene, forteller Sundklakk.

Med dette mener Sundklakk at elbilister må betale en stund til. Når nye skilt kommer begynner fritaket. Sundklakk forteller derimot at kommunen ikke er ute etter å ta elbilistene og kommer til å behandle situasjonen med fornuftighet.

— Vi kommer til å håndheve dette med parkeringsgebyr fornuftig. Akkurat nå er vi i en overgangsperiode, forklarer Sundklakk.

LES OGSÅ: Strømføringer i sentrum

Endringen vil skje fortløpende, og så fort skilt er satt opp vil fritaket tre i kraft. Inntil videre må elbilister betale for parkeringen.

Kommentarer til denne saken