Gå til sidens hovedinnhold

E18 stengt i 4,5 timer etter diesellekkasje fra trailer

Artikkelen er over 4 år gammel

Trafikanter ble dirigert via Bispeveien.

Oppdatert kl. 21.28: E18 er ryddet og åpen for trafikk igjen.

Politiet og brannvesenet dro klokken 17.05 ut til nordgående felt på E18 ved Kopstad etter at en trailer begynte å lekke diesel.

Veibanen var glatt og politiet ba bilistene være oppmerksomme.

I 17.30-tiden ble veien stengt. Politiet anbefalte så omkjøring via fylkesvei 35 / Bispeveien.

I 18-tiden skrev Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) på sine Facebook-sider at dieselen kom fra en semitrailer som ved et uhell hadde fått spjæret dieseltanken.

Kumlokk smalt opp i tanken

– Om lag 350 liter med diesel har rent ut over begge felt i nordgående retning. Semitraileren hadde fått slått et kumlokk opp i tanken på et av stedene der det er skifte mellom kjøreretningene og alt innholdet i den ene dieseltanken er rent ut, sier brannmester Pål Bjerke.

Brannvesenet har hatt på rundt 40 sekker med bark for å suge opp dieselen. Det er også bestilt feiebil for å sope vekk barken.

Tekniker

– Vi venter også på bilteknikker som kan koble om tankene slik at semitraileren kan benytte drivstoff fra den andre tanken som er hel, og dermed kjøre bort fra stedet, forteller brannmester Pål Bjerke videre.

Klokken 18.40 meldte politiet at det var manuell dirigering for nordgående trafikk ved Kopstadkrysset. Trafikken ble dirigert vestover mot fylkesvei 35 / Bispeveien.

Klokken 20.50 fortalte vaktoperatør Roger Evensen ved Veitrafikksentralen at veien fortsatt var stengt, og at sentralen i 20-tida hadde fått beskjed om at ryddejobben kunne ta minst en time til.

Like før klokken 21.28 ble kjørefeltet åpnet for normal trafikk igjen.

Kommentarer til denne saken