Det blåste og regnet da demonstrantene samlet seg for å protestere. Ifølge faktisk.no var det den første demonstrasjonen i sitt slag i Norge. Fram til nå har motstanden vært uttrykt i grupper på Facebook.

– Vi ønsker å kalle ut uriktige informasjon befolkningen har fått servert gjennom mediene som tydelig blir brukt i et politisk spill av styresmaktene, skriver Nader Eide på demonstrasjonens Facebook -arrangement.

Eide står oppført som arrangør og peker på at lignende demonstrasjoner har funnet sted i blant annet England, Tyskland, Australia og USA.

Demonstrantene mener at smitteverntiltakene er for inngripende sett opp mot antall smittede og koronarelaterte dødsfall. Håpet var å samle 1.000 demonstranter, men det lyktes de ikke med.

– Målet er at flest mulig våkner. Om det kommer 4, 400, 4.000 eller 40.000, spiller ingen rolle. Det viktigste er at vi bruker ytrings- og meningsfriheten, sa Eide til faktisk.no før demonstrasjonen.

(©NTB)

LES OGSÅ: Mens tallene stadig stiger i resten av landet, er Horten fortsatt «grønn sone»: – Vi er forberedt på at det kan snu