Gå til sidens hovedinnhold

Drøssevis med togavganger innstilt etter brann

Artikkelen er over 2 år gammel
(Drammens Tidende)

BUSKERUD: Tirsdag kveld meldte Bane Nor på sine nettsider at Drammen- og Askerbanen var stengt på grunn av problemer med strømtilførselen.

Det viste seg at det var en brann i Lieråstunnelen som var skyld i togtrafikkstansen, men det var ingen tog inne i tunnelen.

Se siste nytt om avgangene nederst i saken!

Ifølge Morten Bratli, fungerende vaktleder for Oslo, Asker og Bærum 110-sentral, fikk brannvesenet inn en melding klokka 19.33 om at det var brann i det elektriske anlegget i tunnelen.

– Vi har en del biler på stedet der nå, og det jobbes fra to sider. Brannvesenet i Drammen har sine oppgaver fra den ene siden, mens Asker og Bærum har sitt fra den andre siden, sa Bratli til Drammens Tidende klokka 20.45.

 

– Heldige

Lieråstunnelen er 10.723 meter lang. Heldigvis for brannvesenet var brannen cirka 150 meter inn i tunnelen, forteller Bratli til Drammens Tidende.

– Sånn sett var vi heldige. Slokkingen har begynt, sier Bratli, før han få minutter senere, like før 21.00, kunne opplyse om at den allerede er slokket.

– Nå blir det opprydning, og så overtar Jernbaneverket for å rette opp det som var feil.

Til sammen er disse linjene påvirket av brannen: F2, L1, L12, L13, L14, R10 og R11.

På linjene L12, L13, R10 og R11 er det satt inn busser mellom Asker og Drammen. Øvrige regiontog erstattes med buss, melder NSB på sine nettsider.

Klokka 21.45 er det foreløpig ingen endringer, og det kjøres fortsatt buss på strekningene.

Klokka 22.00 opplyser pressesjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, at enkelte tog på Oslo-siden innstilles.

– I det store og hele går togtrafikken på begge sider, men det er fortsatt buss mellom Asker og Drammen.

Like før klokka 23.00 opplyser Bane Nor at strekningen nå er åpnet for trafikk, men at man likevel må regne med noen forsinkelser og innstillinger.