Barn trives best med edru voksne. Gi barna en god jul med trygge, tilstedeværende voksne.

Forventingen, stemmingen, luktene, lydene og smakene. Jula er en høytid for alle sanser. Minnene fra barndommens jul har vi med oss hele livet.

I barnehager og på skoler skrus forventingene opp. Når juleferien er der, går stolte barn hjemover med selvlagde gaver i sekken. De snakker om hva de ønsker seg, hva de skal gi bort, hva de skal spise og hva de skal gjøre sammen med familien. Barn som stråler av forventning og glede, men ikke alle. Noen barn bærer med seg en skjør drøm om en god jul, og en frykt for at drømmen blir knust. De kjenner på redsel for at julestemningen blir til dårlig stemning. Det er så lite som skal til, og det blir annerledes og rart. Når de voksne drikker alkohol, endrer de seg. Kanskje er det bare et par glass som skal til, og barnet føler endringen og kan bli utrygg. De voksne er ikke lenger så nærværende, kanskje de blir mer opptatt av hverandre, ler høyere eller blir høyrøstede og kranglete. Vi voksne har ansvaret for at jula er god for barna. Barn trives best med edru voksne. Sammen skaper vi juleminner

Vår juledrøm er at alle barn feirer jul i en trygg og god julestemning. Vil du være på å nå drømmen? Vi kan få de til om vi står sammen. En begynnelse kan være å gi barn av deg selv og din tid. I en hektisk hverdag, og etter et år med mye usikkerhet, kan tid og ro med de voksne være den beste gaven. Hvis du tenker etter, hva husker du best, alle gavene du fikk, eller stemmingen og gode stundene med dine nærmeste? Du kan være den trygge, forutsigbare, edru voksne som gir barn gode opplevelser og gode julminner.

Vi i IOGT oppfordrer alle til å undertegne Hvit jul kampanjen. For oss betyr hvit jul, en jul barn feirer sammen med edru voksne. Kampanjens mål at barn skal ha edru voksne rundt seg i jula. Din signatur er med på å synliggjøre at mange voksen velger å være edru sammen med barn. Noe mange gjør, bli lett flere med på.

Sammen kan vi reparer knuste juledrømmer og skape gode juleminner. Vi ønsker alle en trygg, god, hvit jul.