Gå til sidens hovedinnhold

– Drømmen om Aker brygge . . .

Det digitale bildet av Portalbygget i havna i Gjengangeren 28.9.2020 (og på WA-gruppens nettside) ga meg frysninger.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Trenger virkelig Horten 5.000 kvadratmeter næringslokale på byens fineste tomt, som vil skape et stengsel mellom byen og havna?

Ifølge artikkelen står fem prosent av næringslokalene i Horten ledig allerede. Kanskje det likevel er behov for mer, men hvorfor må det være der? Butikklokaler har vi nok av, kontorer kan være hvor som helst i sentrum. Og en digital himmel gjør seg vel best i en mørk krok av byen, ikke der hvor hav og himmel møtes.

Hvilke drømmer har hortensfolk for havneområdet? Mye kom fram i høringsrunden, og det haster med å realisere ideene.

Vi ønsker oss en levende bydel, som kan skape trivsel og glede for folk i alle aldre. Med båttrafikk og bystrand, park og lekeplass, kaffebar og kafeer, fiskeplasser og fiskebutikk. Kanskje også en kystledhytte som i Holmestrand - og gjerne en bobilparkering hvis den kan flyttes til utkanten av havneområdet. Noen drømmer om et oppvarmet saltvannsbasseng og en danseplass med scene.

Det vi åpenbart ikke trenger er et nytt hotell, når vi har nok kapasitet fra før eller et nytt næringsbygg slik Snøhetta har tegnet det. Hvorfor skal Horten ha et storbypreg? Nei, legg til rette for virksomhet som trekker mennesker til området og skaper nye arbeidsplasser innen service og kultur.

Hvorfor er kaiområdet i Oslo, fra Bjørvika til Rådhusplassen, blitt så fint? Nettopp på grunn av folkelivet, ikke minst alle fiskerne, badeplassene, badstuene og kafeene. Aker brygge har ikke samme sjarmen, der er det for mye glass og betong.

Det aller mest absurde i artikkelen er den digitale himmelen som er planlagt i portalen. Ved sjøen ser jeg helst på ekte stjerner.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.