– Vi vokste rett og slett ut av hallen på Høyskolen. Der manglet vi en oppvarmingshall som forbundet krevde, men det har gått veldig fint å flytte arrangementet hit til Høyanghallen, sier Mette Lybekk i Horten Drill og fortsetter:

– Skjærsgårdsdrill er svært viktig for økonomien vår. Pengene vi får inn på kafeteriadriften utgjør et kjærkomment tilskudd til det vi betaler for halleie gjennom året.

Resultatene fra finalene var ikke klare da Gjengangeren gikk i trykken, men vi kan konkludere med at det også ble sportslig suksess for hortensdrillerne. Av de totalt 64 finaleplassene, erobret Horten 18, og det er ingen tvil om at det jobbes godt i Horten Drill om dagen.

LES OGSÅ: Horten Drill: – Alltid sultne etter forbedring

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

To til VM

Maya Kosmo og Emma Læret Kalvenes konkurrerer begge i en tropp med hovedtyngde i Oslo. Begge blir å finne i VM på Lillehammer senere på året.

– Jeg bor for tiden i Oslo der jeg studerer, og da var det naturlig å bli med i troppen der, sier 19-årige Emma fra Åsgårdstrand, som har to gull og en bronse å forsvare fra fjorårets NM.

– Da vant vi troppskonkurransen i det som kalles Dance Team i tillegg til at det ble gull og bronse individuelt, forteller hun og håper å fortsette suksessen i 2018.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Trener via Facebook

I tillegg til satsing på egen hånd, er Emma også trener for ambisiøse Christine Eggen Skog (13).

– Hun får program via Facebook, og det nytter ikke å lure seg unna, sier treneren med en liten latter.

–I tillegg er vi sammen i hallen når jeg er hjemme noen ganger i måneden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

– Og så filmer mamma meg, eller jeg setter mobilen på et stativ og sender videoen til Emma. Det fungerer bra, synes Christine, som vant en øvelse i UM i fjor.

Jentetroppen, der Christine var med, var ikke spesielt fornøyde med det de presterte.

– Vi har kun holdt på noen måneder sammen som tropp, og det er for kort tid. Vi satser alle individuelt også og mangler to til at vi at kan være med i de største troppskonkurransene.

LES OGSÅ: Oda, Marlene og Elea pendler til Horten for å trene drill

– Vi blir veldig nervøse

Iben Linsdell og Maria Villesvik var med i klassen Preteen-tropp (10-12 år) sammen med Una Slettemark Klausen, Elea Hakvaag Solberg og Mie Sofie Ribe Pettersen.

– Jeg har villet drille helt fra jeg var veldig liten og har vært med i tre år. Ei jeg kjente drillet, og jeg syntes det så kult ut. Jeg trener hver dag. Helst i hall, men når vi ikke får det, blir det hjemme i stua. Det har gått noen lamper, for å si det sånn, ler Iben, som sikter høyt.

– Jeg har lyst til å bli verdensmester, forteller hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Maria rakk ikke å være med på lagbildet.

– Jeg måtte løpe for å skifte til ny drakt for å være med på X-strut. Det er mer korpsaktig med splitthopp og spark og sånn.

LES OGSÅ: – Vi er en eliteklubb som setter høye krav til medlemmene våre

Både Iben og Maria innrømmer at det er nervøst å være med i konkurranser.

– Vi blir helt svett i hendene og det hender at vi glipper drillstavene, sier Iben.

– Jeg er nesten på gråten når jeg går ut, men jeg kan ikke tenke meg å slutte. Drill er helt topp, mener Maria.