– Jeg elsker å drille og det var kjempegøy å opptre for første gang i dag, forteller Alfred Gjerbe (3) etter han var ferdig med sine opptredener sammen med resten av mini-aspirantene i Horten Drill sin juleoppvisning.

Instruktøren for mini-aspirantene var storfornøyd med barnas innsats på juleoppvisningen hvor de både viste fram dans og noen av triksene de har lært.

– Jeg fylt av stolthet, ungene var kjempeflinke til å opptre, sier Anne Beate Bjerva med et smil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Energirike

Mini-aspirantene er mellom to og fem år. De er helt nye i Horten Drill og startet i september.

– Vi ønsket å lage et tilbud for de aller minste. Jeg, og en av de andre instruktørene, har hver vår datter som begge er tre år gamle og vi ønsket å la dem starte på drill. For mini aspirantene handler det hovedsakelig om å leke og ha det gøy, samtidig som barna får en liten introduksjon til drillstaven og lærer noen enkle triks, forklarer Anne Beate Bjerva.

LES OGSÅ: Christoffer lager Jul for Alle i år også - men han lengter litt etter å feire julaften hjemme

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hun synes det er givende å trene med de små drillerne.

– Det er både utfordrende og gøy å instruere mini aspirantene. De er alltid fulle av energi. Om jeg for eksempel er stresset eller har en dårlig dag er det helt herlig å få være med barna som alltid er fulle av glede, uttaler Bjerva.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Egen solo

Men det var ikke bare mini aspirantene som opptrådte på juleoppvisningen. Blant annet viste Matheo Ugland (8) fram sin solo.

– Jeg er litt nervøs, men mest spent, uttalte han før han gikk ut på gulvet.

Han har kun drillet i seks uker, men han har lært fort.

– Matheo startet for ikke så lenge siden, men han er allerede veldig flink, kommenterer Angelica Koppstad Johansen (9) som også er med i Horten drill.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Også de eldre drillerne viste fram hva de har øvd på gjennom denne sesongen. Programmene skal de bruke når konkurransesesongen er i gang.