Gå til sidens hovedinnhold

– Dobbeltspor til Skien må gjennomføres

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De foreløpige lekkasjene fra Nasjonal Transportplan er dårlig nytt for vår region.

At regjeringen velger bort dobbeltspor langs Vestfoldbanen til Skien kan ikke aksepteres.

Det har vært tverrpolitisk enighet i Vestfold og Telemark om at dobbeltspor langs Vestfoldbanen til Skien er et av de viktigste samferdselsprosjektene i vårt fylke.

Prosjektet er viktig for klimavennlig og effektiv transport av folk og gods, og gir enda bedre forutsetninger for økt bosetning, byutvikling, industri, og næringsetableringer i vår region.

Det bor allerede 300.000 mennesker langs bybeltet Holmestrand-Skien. For at jernbanen skal bli et reelt alternativ for persontransport internt i regionen, men også mot Drammen og Oslo må prosjektet om dobbeltspor langs hele strekningen realiseres.

Det er tverrpolitisk enighet i regionen om dette!

I disse pandemitider, som det er fare for vil få langsiktige, negative virkninger, er offentlige infrastrukturinvesteringer viktig for å opprettholde sysselsetting og verdiskaping.

Vi forventer at lokale representanter for alle partier bretter opp ermene og jobber mot sine grupper på Stortinget for å få gjennomført det som har vært et felles politisk prosjekt i Vestfold og Telemark i lang tid.

Senterpartiet i Vestfold og Telemark er klokkeklare – dobbeltspor til Skien må gjennomføres nå.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.