Koronapandemien ble et hinder, men stoppet ikke engasjementet for kreftformene få overlever.

Koronapandemien gikk hardt utover innsamlingsresultatet i årets Krafttak mot kreft. Virusmutanter og smittefare gjorde at vi ikke kunne sende våre bøssebærere fra dør til dør for å be om støtte, noe vi vet er avgjørende for innsamlingsresultatet. På landsbasis har vi nå et resultat på litt over 23 millioner kroner. Selv om dette er lavere enn målet vårt på 35 millioner kroner, har tusenvis av ildsjeler og frivillige lagt ned en stor innsats for å samle inn mest mulig penger digitalt. Alle har ønsket å gjøre en forskjell for de som rammes av en kreftform som få overlever.

Vi ønsker å rette en stor takk til deg som har drevet digital innsamling. Kreativiteten og innsatsen har vært stor med blant annet ringedugnader, digitale kakesalg, utfordringer og veddemål, isbading, hårklipp og tatoveringer, flaskepanting, sponsorløp og auksjoner. Din innsats betyr mye – både for enkeltmennesker og for kreftsaken. Tusen takk for at du har gitt av deg og din tid.

Ikke minst, tusen takk til deg som ga et bidrag, også i form av sterke personlige historier!

I områdene Vestfold og Telemark, (tidligere) Østfold og Buskerud har dere på ulike måter bidratt med over 1, 2 millioner til årets viktige aksjon.

I dag overlever tre av fire nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. Mer kunnskap bidrar til å oppdage og stille riktig diagnose tidligere, og utvikle ny og bedre behandling. Fremskrittene kommer ikke av seg selv. Nye gjennombrudd krever midler og knallhardt arbeid over tid. Takk for at dere bidrar til kommende fremskritt.

Din støtte er med på å gi flere kreftpasienter den aller beste følelsen i livet: Å få beskjed om at de kommer til å leve videre.