Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer med barnehagene, skolene og SFO i Horten etter påske

Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen har bestemt at de nasjonale tiltakene for å hindre smittespredning skal opprettholdes til og med 20. april. Det betyr at skoler og barnehager fortsatt er stengt. Fra 20. april blir det endringer.

Det forteller kommunikasjonsjef i Horten kommune, Inger Lise Hansen, i en pressemelding til Gjengangeren.

Barnehagene åpner 20. april

Fra 20. april har regjeringen bestemt at barnehagene skal åpnes, også i Horten, skriver Hansen:

- Alle barn er velkommen tilbake i barnehagene våre fra mandag 20. april. Det skal være trygt å sende barna i barnehagen, og det skal være trygt for de ansatte i barnehagene å gå på jobb. Nasjonale myndigheter jobber med å lage en veileder som skal være klar 16. april for å sikre at smittevernet kan bli ivaretatt i barnehagene. Det vil bli gitt opplæring slik at barnehageeiere og ansatte får tydelige og konkrete råd om hvordan de skal forholde seg på en smittevernfaglig trygg måte. Alle foreldre med barnehagebarn vil få nærmere informasjon fra oss etter at veilederen er klar 16. april.

Les også

Zahid Ali er ikke i tvil om hva det modigste han har gjort er

Skolene åpner for 1.-4. klasse 27. april

Fra 27. april åpner skolen for elevene på 1. til og med 4. trinn. Tilbudet inkluderer også SFO. Åpningen skal skje på en smittevernfaglig trygg måte, forsikrer kommunikasjonsjef Inger Lise Hansen:

- Det skal være trygt å sende barn og unge på skolen, og det skal være trygt for de ansatte på skolen å gå på jobb. Nasjonale myndigheter lager en veileder og et kompetanseopplegg slik at skoleeier og ansatte får tydelige, konkrete råd om hvordan de skal forholde seg. Det blir unntak for barn i risikogruppene og for barn som lever sammen med familiemedlemmer i risikogruppene, for å minimere risiko for alvorlig sykdom. Disse vil fortsatt få fjernundervisning. Alle foreldre vil få nærmere informasjon fra skolen etter at veilederen er klar 16. april.

- Vis hensyn

Horten kommune ber alle innbygger fortsatt vise hensyn til de nasjonale retningslinjene og anbefalingene om å holde avstand.

Dette er det du skal huske:

  1. Vask hendene og gjør gode hygienetiltak. Hold avstandsbestemmelsene; to meter og maks fem personer i grupper.
  2. Unngå unødvendige fritidsreiser
  3. Ansatte bør fortsatt benytte hjemmekontor der arbeidssituasjonen tillater det.
  4. Ikke reis til utlandet dersom det ikke er strengt nødvendig
  5. Foreldre og foresatte må gi god veiledning til sine barn om smittevernreglene.

Les også

Hva Sølvis siste googlesøk var? «Koketid hardkokt egg»

Kommentarer til denne saken