Det er mye å oppleve i kulturbyen Horten til helga. Rundt om i byen kan du få med deg alt fra kunstutstillinger til konserter og teater.

På Galleri Verftsporten åpner kunstutstillingen til Lise Bergene. På biblioteket rømmer Grise & Flax i forestillingen Ha det på badet. På Knut blir det visesang med Frode Johansen. Og på Bluse'n blir det Rory Gallagher-tribute med Laundromat.

Ha det på badet

Ha det på badet handler om de to grisene Grise & Flax, som rømmer når deres eier – Fru Ribbermoen – bestemmer seg for at de må bade. For å fange grisene blir Detek & Tiven hyret inn, og dermed er den elleville jakten i gang.

Forestillingen kan du se på Horten bibliotek lørdag 2. februar.

Ha det på badet er en tøysete og morsom forestilling hvor alt foregår på rim, og som passer for alle mellom 3 og 100 år. Det er Miniteateret som presenterer den ca. 30 minutter lange forestillingen. Biblioteket melder at det er begrenset antall billetter.

Frode Johansen klar for Knut

Visesangeren Frode Johansen er på veien med ny konsert. Nå i Horten, på Knut nede i Storgata søndag 3. februar.

- Frode Johansen går inn i sitt 25. år som musiker. Han har spilt i flere band, og skreddersyr konserter sammen med andre musikere, blant annet Kaia Huuse. Mest kjent er han som visesangeren som sitter alene på scenen med gitarene, og som med lun humor forteller artige anekdoter mellom sangene, sier pressemeldingen.

Etter 135 avholdte konserter i 2018, legger han nå ut på veien med den nye konserten; Kom Så Skal Jeg Vise Dere.

- Jeg spiller ikke for å bli kjent igjen på gata, eller på butikken. De beste konsertene er når publikum er lydhøre, de er til stede sammen med meg i musikken. De koser seg. Da er jeg lykkelig og forstår at jeg har formidlet det jeg ønsket, skriver Johansen i meldingen.

Rory Gallagher-tribute på Blues'n

 

Laundromat, det nederlandske Rory Gallagher tributebandet, har de siste tolv årene reist rundt og holdt musikken og minnene til den store irske bluesmannen i live. Kommende lørdag, 2. februar, spiller de på Blues'n. Bandet har ofte spilt på Ballyshannon International Tribute Festival, The British Rory Gallagher Tribute og The Annual Dutch tribute i Wijk aan Zee. I tillegg har de spilt med tidligere Rory Gallagher bandmedlemmer; Ted McKenna ble med på trommer i 2007 og Mark Feltham på munnspill i 2012. Omfattende turer i Irland og i hjemlandet Nederland har bidratt til å bygge opp en stor flokk lojale tilhengere som setter pris på deres svært omfattende spilleliste og sensitive følelse for det beste av Rory’s musikk. Laundromat dekker hele spekteret fra hardtslående blues, til eksplosiv rock og videre til følelsestunge ballader og akustiske nummer. Det sier pressemeldingen foran helgens konsert.

Lise Bergene på Galleri Verftsporten

Lise Bergene, født i 1956, bor i Kvelde i Vestfold, hvor hun også har sitt atelier. Hun har i flere tiår hatt sin egen virksomhet som tekstildesigner og forfatter, og i den forbindelse utgitt 9 bøker som er oversatt til flere språk, og vært fast skribent i Quiltemagasinet i flere år.

Søndag 3. februar åpner utstillingen på Galleri Verftsporten.

Bergene har holdt foredrag og undervist i kunst og håndverk både ungdom og voksne. Og har også 5 år på kunstskole, i 3 av årene med Astrid Mørland som lærer. Hun var deltager på Høstutstillingen i Horten 2018

Hennes malerier er abstrakte og er malt i akryl.

– Jeg maler lag på lag og alltid til musikk. Kjenner på rytme, puls, følelser som det fører med seg. Lar en variasjon av stillhet og kontroll, hurtighet og rytme/ temperament, og farger med kontrast, lys og mørke former seg i en spontan utforming.