(Laagendalsposten)

Espen Andersen Bråthen (37) tok livet av fem personer i Kongsberg onsdag kveld. Ifølge politiet skal han ha drept fem tilfeldige mennesker med bruk av våpen som pil og bue. Bråthen har i avhør med politiet erkjent at det var han som drepte fem personer.

Kongsberg-samfunnet er rystet etter hendelsene onsdag, og folk har samlet seg i sorg siden det tragiske inntraff.

Nå frigir politiet navnet på ofrene.

Har det tungt

De etterlatte etter de fem drapene på Kongsberg har det tungt, sier familienes bistandsadvokat.

– De er i sorg og har det tungt og vanskelig, sier advokat Astrid Røkeberg til NTB.

De siste dagene har hun vært koordinerende bistandsadvokat for de pårørende etter de fem som ble drept på Kongsberg onsdag kveld.

Det vil bli oppnevnt flere bistandsadvokater for de ulike familiene i løpet av de neste dagene.

LES OGSÅ: Espen Andersen Bråthen (37) siktet for drapene i Kongsberg

Fem drepte

Gun Marith Madsen ble 78 år gammel. Hun ble født på Gjerpen, men har bodd i Kongsberg i mange år. Hun har brukt kunstnernavnet Gun Mads i mange år, i forbindelse med at hun var en anerkjent maler. Madsen har hatt en rekke utstillinger i løpet av årene som aktiv kunstmaler.

Hun beskrives også som en veteran i Kongsbergs kunst- og kulturmiljø.

Som kunstner brukte hun navnet Gun Mads. Hun ble 47 år før hun oppdaget at hun kunne male, og har alltid villet male mest mulig minimalistisk.

I en samtale med TA i 2009 fortalte hun at bildene hennes går i en minimalistisk retning og at hun er opptatt av det eksistensielle og døden.

– De fenger ikke «hopen», slik mange av de andre bildene mine gjør. Til det er de for vanskelige å forstå, sa hun den gang.

Hanne Merethe Englund ble 56 år gammel. Hun ble født i Haugesund, men bodde i Hyttegata i Kongsberg i mange år. Også Englund var kjent i kunstmiljøet i Kongsberg. Hun ble kjent som keramiker, og hadde både verksted og galleri i Hyttegata fra 1996 og frem til hun ble drept.

Liv Berit Borge ble drept onsdag, 75 år gammel. Borge ble født og vokste opp i Kongsberg, og bodde der hele livet. Hun jobbet i bank, og var engasjert i både kulturliv og humanitært arbeid. Borge var både flyktningeguide og leksehjelper i Kongsberg Røde Kors, hvor hun også har vært styremedlem. Hun har også deltatt aktivt i Mental Helse i Kongsberg.

Gunnar Erling Sauve (75) ble drept onsdag kveld. Han var kjæreste med Liv Borge. Han var tidligere jordskiftedommer i Nedre Buskerud jordskifterett, og har også arbeidet blant annet i Statens vegvesen, men pensjonerte seg i 2015. Han hadde bostedsadresse i Lier, men hadde ifølge Facebook vært sammen med Liv Borge siden 2016.

Andréa Meyer (52) ble drept i Kongsberg onsdag kveld. Også hun bodde i Hyttegata, ifølge naboer som VG har snakket med. Meyer kom fra Hamburg, men har bodd lenge i Norge, forteller nabo til VG. Ifølge NRK hadde hun bare bodd halvannen måned i Hyttegata.

Advokat Knut Fure kommer med følgende uttalelse på vegne av familien: Andrea etterlater seg et voksent barn. Datteren uttrykker stor sorg og savn etter tapet av sin mor. Andrea vil bli savnet av både sin norske og tyske familie. Familien ønsker ellers ro etter denne tragiske hendelsen.