Få begivenheter slår et ordentlig marked, synes Camilla Malvine Eriksen.

– Jeg bare elsker markeder, og jeg elsker å stå på et marked selv, sier hun. – Men på Nykirke fantes det ikke noe sånt. Derfor tok jeg kontakt med Nykirke Vel i fjor. Sammen ble vi enige om å stable et høstmarked på beina. Det ble utrolig vellykket!

Karaoke og mat fra Asia

Ikke bare kom det masse mennesker som koste seg og handlet over en lav sko, det hersket også en veldig god stemning der.

– Særlig populært var det med Asia-matboden i fjor, for de hadde med karaoke og sang for oss! forteller Camilla. – Nå har jeg spurt dem om de kommer i år også, og det har de sagt ja til. Vi gleder oss veldig til det.

For lørdag 22. oktober fra klokka 11 til 16 slår de til igjen, og denne gangen med enda flere utstillere enn i fjor. For anledningen er gamle Fagerheim skole gjort om til markedsplass.

LES OGSÅ: Ni kviger rømte på Nykirke: – De må ha blitt skremt

Ikke plass til flere

– Det er først og fremst håndverk og håndarbeid som selges på markedet, i tillegg til en del matvarer. Jeg har faktisk måttet si nei til flere. Det kommer over 40 utstillere, og nå har vi ikke plass til flere på området, forteller Camilla.

Hun er veldig glad for samarbeidet med Nykirke vel.

– Velforeningen er helt fantastiske. Nykirke er en bygd med mye engasjement hvor det er lett å få til ting, slår Camilla fast.