Gå til sidens hovedinnhold

– Det vi absolutt ikke skal gjøre er å øke skattene

Skape mer og inkludere flerBak hver og en av de arbeidsledige i Vestfold – per 16. februar cirka 5.500 personer – står det familier som skal forsørges og regninger som skal betales.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Korona-krisen har snudd Norge og Vestfold på hodet. Fra å ha en rekordlav arbeidsledighet til å ha den høyeste ledigheten siden 30-tallet. Vi i Høyre kjenner på en særlig stor bekymring for det høye antallet unge arbeidsledige i fylket vårt.

Arbeidsmarkedet vil ganske sikkert endre seg etter denne krisen, og det er viktig å forstå at det kan bli nødvendig å tenke nytt rundt utdanning og yrkesvalg.

To av de viktigste spørsmålene for Høyre fremover blir nok hvordan vi kan legge til rette for flere arbeidsplasser og hvordan vi kan inkludere flere i arbeidslivet. Vi i Høyre skal gjøre alt som står i vår makt for å sikre at de fortvilede arbeidsledige har en jobb å gå til når denne krisen er over.

Det vi allerede vet er at vi må gjøre det enklere for bedrifter og enkeltpersoner å skape verdier og arbeidsplasser, at det må investeres i ny kunnskap, økt kompetanse og ikke minst må det investeres i mennesker. Det vi absolutt ikke skal gjøre er å øke skattene og gi næringslivet flere reguleringer.

Politikken fremover må legge til rette for, og ikke begrense økonomisk vekst. Det er næringslivet som skaper verdiene som senere skal fordeles. Målet for Høyre er å få ledigheten i Vestfold ned og at vi skal ta hverdagen tilbake.

Kommentarer til denne saken