– Det spiller ingen rolle om du synger surt eller rent, det er stemmen din barnet vil høre

SANGLEK: Tonje Thorkildsen med datter Alva Ynwa Geirsdatter Thorkildsen

SANGLEK: Tonje Thorkildsen med datter Alva Ynwa Geirsdatter Thorkildsen Foto:

Av

Etter to års pause starter de opp igjen.

DEL

Nå er det mange som gleder seg til mandag etter høstferien. Sammen med de aller minste skal det synges gamle, tradisjonelle og nye sanger, med både med kristent og ikke-kristent innhold. De ti samlingene er for både de barna som er døpt, og de som ikke er det.

Rahel er utdannet trosopplærer og har studert kristendom og pedagogikk ved Menighetsfakultetet i Oslo. Rahel har jobbet med trosopplæring i fem år. Det innebærer å arrangere og lage opplegg for barn i kirka mellom 0-18 år.

Opplevelse av å bli sett og elsket

Målet for babysangen er å gi hvert barn en opplevelse av å bli sett og elsket av foreldre og Gud. Å etablere en atmosfære av trygghet og omsorg. Vår kristne kulturarv skal vi ta del i i form av å syng sangene og reglene som blant annet «kjære Gud jeg har det godt», «Den fyrste song», «Vær meg nær o Gud»

Fra regler til Carola

Gruppa bruker også helt vanlige kjente sanger som «Lille Petter edderkopp», «Det snør det snør» og «Hjulene på bussen». I tillegg hører de på musikk og beveger seg til sanger som «Ingen er som du» av Ingebjørg Bratland. Nærmere jul hører vi på Carola sin «Himlen i min famn». Luis Jacoby sin «Hverdag» er også med i programmet.

– Dette skal være en stund som bygger opp og senker skulderene, gir tid til en prat. Fedre og mødre får servert innpakket lunsj etter sangstunden, sier Rahel.

Smittevern ivaretatt

Smittervernet bli ivaretatt ved at mattene til babyene ligger minst en meter fra hverandre. Derfor er det et begrenset antall som får være med – 12 stk per kurs.

– Ta med et lite teppe som underlag til babyen, oppfordrer Rahel. – Mattene blir vasket mellom hver gang og hver baby/mor og far bruker en liten boks med rytmeinstrumenter med sitt eget navn på. Denne skal brukes av samme baby hver gang igjennom hele kurset.

Barnet elsker mor og fars stemme

– Jeg tror også babyene har mye å lære oss voksne. Det å oppdage, være nysgjerrig, lytte, og glede seg over de små tingene styrker samspillet mellom baby og mor og far. Babyer elsker sang og musikk. Særlig når sangen kommer fra mor eller far, eller en de står nær. Om du synger surt eller rent, det er stemmen din barnet vil høre, sier Rahel.

For å sikre kontinuitet, forutsigbarhet og trygghet i gruppa er det bindende påmelding.

SAMSMILL: Mathias Tindberg med datteren Alma Tindberg.

SAMSMILL: Mathias Tindberg med datteren Alma Tindberg. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.