Gå til sidens hovedinnhold

– Det mumles og det somles . . .

Altfor mange har en oppvekst som bryter med alt vi har kjempet for av frihet i Norge, med fellesskap, likeverd og likestilling. Det handler om negativ sosial kontroll, sosialt og kulturelt press, og om æresvold.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeiderpartiet vil takke alle som har bidratt med enkeltskildringer, som har opplevd overgrep under dekke av religion, kultur eller tradisjon. Det er vanskelig å forstå hva det faktisk har kostet dere av brudd med familie, venner og nærmiljø.

Rapporter, mediereportasjer og skildringer fra enkeltpersoner beskriver en utvikling der problemene øker, og handlingsplaner og snakk gir ikke tilstrekkelige resultater. Rapporten fra Redd Barna «Små sko - Stor tro» sier at noen barn vokser opp uten å forstå samfunnet utenfor det lukkede miljøet. Sånn kan vi ikke ha det.

For hvert barn kan det bety et ødelagt liv, og man har dårlig tid. Derfor mener Arbeiderpartiet det er avgjørende at vi setter på «blålysene». Vi har foreslått å forebygge bedre og lage gode nødutganger som gir mennesker muligheter til å starte på nytt, etter et ikke selvvalgt opphold i utlandet, eller i en religiøs sekt.

Vi gir oss ikke, selv om regjeringen stemmer ned våre forslag. Hva som gjør at man til og med sier nei til å støtte Hjelpekilden, en telefon for mennesker i vanskelige religiøse bruddprosesser, er totalt ubegripelig.

Alle skal ha frihet til å være seg selv, og til å delta på lik linje i samfunnet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.