Det kommer et godt nytt år (etter hvert)!

Julehilsen fra Niels Kirkhus og Ragnar Sundklakk

Julehilsen fra Niels Kirkhus og Ragnar Sundklakk Foto:

Av

Hold avstand! Vask hender! Hold deg hjemme og bestill en test om du er syk!

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Noen ganger er livet lett, noen ganger er det tungt. Noen har mest av det ene, noen av det andre. Noen står sammen, mens andre blir stående alene.

Pandemien rammer oss alle, om enn i varierende grad. Mens noen mister jobben eller ser bedriften sin gå dukken, har andre et kjør uten like. Vi står midt i en alvorlig pandemi, og kan ikke vite hvem som blir smittet i morgen. Mens noen knapt nok merker det, blir andre alvorlig syke. Det er blitt en del av hverdagen, i media, blant venner og familie, eller hjemme hos oss selv. I varierende grad blir vi alle berørt. Og det er bare sammen vi kan komme oss gjennom dette. Ved å følge smittevernrådene, ved å avstå fra unødvendige fornøyelser, og ved å gi slipp på alt vi hadde planlagt når vi plutselig må i karantene eller isolasjon. I en vanskelig tid gir det styrke å være flere, både til å dele på oppgavene, og til å dele på usikkerhetene.

Men denne gangen står vi også alene. Når vi trenger å omgås som mest, må vi holde oss adskilt. Når vi savner en klem, er det akkurat det vi skal unngå. Når vi skulle hatt et arbeidsmiljø hvor vi møter kolleger, er det nettopp det mange ikke har.

Vi hører om slitne arbeidstakere, vi hører om tiltakstrøtthet, og vi hører om folk som blir mye alene. Likevel er det ikke et alternativ å gi opp, «kaste inn håndkleet» og gi blaffen i tiltak og begrensinger. Akkurat nå er det dette livet har å by på. Og da får vi leve med det, og gjøre det beste ut av livet her og nå.

Og lyspunktene er der. Vi vet vi klarer å drive smittespredningen på retur. Vi klarte det i vår, og vi er i ferd med å klare det igjen. Vaksiner er ikke lengre et usikkert håp i det fjerne, de ligger så godt som under juletreet. Og dette har vi lært: Vi trenger sosiale opplevelser, vi trenger møteplassene, vi trenger kultur og idrett, og vi trenger næringslivet vårt. Når det hele er over, kan vi gå ut og bli enda bedre på dette. Bli flinkere til å være sosiale, bli flinkere til å inkludere, bli flinkere til å oppleve sammen, bli flinkere til å bruke de tilbudene som finnes.

I kulden vi føler på én meters avstand, legges grunnlaget for et varmere samfunn etterpå.

God og annerledes jul! Det kommer et godt nytt år (etter hvert)!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.