I Gjengangeren 14. mars ser jeg at det er forslag om å omregulere 300 mål med skog, natur og landbruk i Horten. Politikere og næringsliv presser på. Lykken er tydeligvis å bli større hele tiden.

Les saken her (+)

Det lages skremmebilder om at vi ikke vil kunne ta oss av eldre og syke i framtiden om vi ikke blir flere i kommunen. (se Niklas Cederby sitt svar til meg i samme avis).

Les Cederbys innlegg her

I samme innlegg hevdes det at vi må gjøre oss attraktive gjennom å være fleksible i kommunen. Denne fleksibiliteten leser jeg som at vi må slippe til de som vil noe. De som vil er gjerne utbyggere som skal tjene raske og sikre kroner. Det går nesten bestandig ut over naturen.

I Horten er det 396 innbyggere pr. kvadratkilometer. Til sammenligning er det i Tønsberg 173 og Holmestrand har 60 innbyggere pr. kvadratkilometer. Det vil si at vi har mer enn dobbelt så stor tetthet som Tønsberg og over seks ganger tettere enn Holmestrand. Er det naturlig å sammenligne oss med disse kommunene når det gjelder befolkningsvekst?

Dersom Horten med sine nærmere 27.000 innbyggere ikke er stor nok til å opprettholde velferd og omsorg for eldre og syke, da lurer jeg virkelig hvordan det står til i resten av Norge?

Jeg tror at vi må slå fast at Horten er en attraktiv og vel fungerende kommune med korte avstander til det meste. Vår beste kapital for å gjøre oss attraktive i fremtiden, ligger i vår nærhet til friområder og natur. Det har vi fremdeles her, men vi trenger kloke politikere som tenker langsiktig, som skjønner at natur vi legger under betong og asfalt er ødelagt for alltid.

Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten, de fleste gikk det ille som større være ville.